O ΔΗΚΤΗΣ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση των γιατρών στα ασφαλιστικά Ταμεία

Από 32.000 που είναι σήμερα, οι γιατροί των Ταμείων που θα ενταχθούν στον Ενιαίο Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Υγείας, θα μειωθούν σε 21.000 μέσα στο 2012. Από τη μείωση αυτή η μισθολογική δαπάνη των 51 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι αρκετά πιο κάτω από τον στόχο που έχουν θέσει τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας. Οι αμοιβές θα κυμαίνονται από 900 έως 2.800 ευρώ, ενώ ανάλογη μείωση θα υποστούν τα Ταμεία και στο διοικητικό προσωπικό τους. Με τέτοια νέα ήταν να μη φύγουν χθες ικανοποιημένοι οι εκπρόσωποι της τρόικας από το υπουργείο Εργασίας;

Ανοίγματα

εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς τη Διεθνή Ενωση Αεροπορικών Εταιρειών υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, από ορισμένα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία. Η εξέλιξη αυτή προοιωνίζεται δύσκολες στιγμές για μερίδα ταξιδιωτικών γραφείων. Παράλληλα, στελέχη του κλάδου εκτιμούν ότι θα διατηρηθεί τη χειμερινή περίοδο ο πτωτικός ρυθμός της εσωτερικής αγοράς των ταξιδίων, ενώ προβληματική αναμένεται και η εξερχόμενη κίνηση.

«Δώστε χρόνο στην Ελλάδα»

Την άποψη πως στην Ελλάδα θα πρέπει να δοθεί χρόνος είκοσι ετών για να μειώσει το χρέος στο 60% και πως η Ελλάδα θα μπορούσε τώρα να τονώσει την οικονομία για να εξέλθει από την κρίση, αντί να ακολουθεί την πολιτική λιτότητας, διατυπώνει ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου της Γερμανίας, Ντενίς Σνόουερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ». Ο κ. Σνόουερ υποστηρίζει πως κάθε χώρα-μέλος της Ευρωζώνης θα πρέπει να καθορίζει μόνη της τους δημοσιονομικούς κανόνες. Ο γνωστός οικονομολόγος προτείνει τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής χρέους στην Ευρωζώνη.

Νέες μελέτες και 7 σενάρια θα κρίνουν τις συντάξεις

Νέο κύκλο παρεμβάσεων στα Ταμεία σύνταξης προοιωνίζεται η εκπόνηση νέων αναλογιστικών μελετών και ο έλεγχός τους από την Ε.Ε. στις 25 Νοεμβρίου. Οι νέες μελέτες θα έχουν ως έτος βάσης το 2010 και θα συνοδεύονται από 7 εναλλακτικά μακροοικονομικά σενάρια. Ωστόσο, ο κ. Κουτρουμάνης εκτίμησε χθες ότι δεν τίθεται ζήτημα νέου ασφαλιστικού, αφού ο στόχος για την εξασφάλιση πλεονάσματος 2,95 δισ. στα Ταμεία επιτυγχάνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ δεν έχουν πρόβλημα. Απλώς, αντί να ζητήσουν επιπλέον κρατική χρηματοδότηση δανείζονται -έναντι αποθεματικών- από τις τράπεζες με τη μορφή των ρέπος. Βέβαια, καλά γνωρίζοντας το πρόβλημα του ΙΚΑ, το οποίο έχει απόκλιση -14% στα έσοδά του, θεωρούν ότι ακόμη και με ρέπος δεν θα μπορέσει να αποφύγει σοβαρά προβλήματα στο τέλος του έτους αναγκαζόμενο να κλείσει με έλλειμμα 1 δισ. ευρώ.

Πρόταση εξόδου σε 186 εργαζόμενους σε OTE Shops

Πρόταση εξόδου για 186 εργαζόμενους του ΟΤΕ γνωστοποίησε χθες η διοίκηση του οργανισμού. Ο οργανισμός προσφέρει πακέτο εξόδου από την εργασία σε όσους επηρεάζονται από το κλείσιμο των 77 ΟΤΕ Shops και των 61 σημείων πώλησης που καταργεί ο ΟΤΕ στο πλαίσιο εξορθολογισμού του δικτύου πωλήσεών του που ξεπερνά σήμερα τα 900 σημεία. Το πακέτο της αποζημίωσης ξεκινά από τα 17.000 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 103.000 ευρώ, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και την οικογενειακή κατάσταση του εργαζομένου. Εναλλακτικά, κάποιοι από τους εργαζόμενους στους οποίους απευθύνεται το πακέτο μπορούν να επιλέξουν να βρεθούν για δύο χρόνια εκτός εργασίας, με το 50% των αποδοχών τους. Ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις, αλλά όσοι δεν δεχθούν από τους 186 θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας, είτε σε νησί, είτε σε άλλο νομό, ή και τα δύο μαζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή