Μεγαλύτερες ζημίες στην ΑΓΕΤ Ηρακλής

Μεγαλύτερες ζημίες στην ΑΓΕΤ Ηρακλής

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημίες ύψους 42,76 εκατ. ευρώ (μετά φόρους) σημείωσε ο όμιλος της ΑΓΕΤ Ηρακλής κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους, έναντι ζημιών 2,46 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Αντίστοιχα, σε επίπεδο μητρικής, η ζημίες ανήλθαν σε 34,17 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 5,7 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, αυτός ανήλθε σε 147,45 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 30,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτους. Η μητρική εταιρεία εμφάνισε πωλήσεις 128 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 30,8%.

Οπως τονίζει η διοίκηση του Ομίλου σε σχετική της ανακοίνωση, η κάμψη του κύκλου εργασιών του Ομίλου και της εταιρείας στο πρώτο εξάμηνο του 2011 οφείλεται στη συνεχιζόμενη πτώση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς και της κατασκευαστικής δραστηριότητας στα δημόσια έργα υποδομής στην εσωτερική αγορά. Στο πλαίσιο του στρατηγικού προγράμματος Excellence του Ομίλου Lafarge η εταιρεία συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για τον έλεγχο και περιορισμό του λειτουργικού κόστους και τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών και εφοδιαστικών λειτουργιών. Ειδικότερα για το πρώτο εξάμηνο του 2011, η σημαντική μείωση του σταθερού κόστους αντιστάθμισε μερικώς τις συνέπειες της πτώσης της εγχώριας αλλά και της διεθνούς αγοράς καθώς και της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή