Επιχειρηματίας της Χρονιάς, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Επιχειρηματίας της Χρονιάς, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες που επί σειρά ετών πρωταγωνιστεί στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων, ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αναδείχθηκε ο Ελληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2011 σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες από την Ernst & Young Ελλάδος και πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο κ. Θεοδωρόπουλος, θα διαγωνιστεί με τους νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 50 περίπου χώρες, στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού, για τον τίτλο του «World Entrepreneur Of The Year» που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2012 στο Monte Carlo.

Ο ισχυρός άντρας της Chipita, ο άνθρωπος που έμαθε στους Αραβες το κρουασάν, φέτος έχει δύο ακόμη λόγους να βρίσκεται στο επίκεντρο. Μαζί με τέσσερις ακόμη επιχειρηματίες δημιούργησαν μια πρότυπη υδροπονική μονάδα παραγωγής επιτραπέζιας τομάτας στη Δράμα, ενώ πριν από λίγους μήνες απέκτησε καθοριστικό ρόλο στην αλλαντοβιομηχανία Νίκας, επιχειρώντας να συμβάλλει στη σωτηρία και εν συνεχεία στην ανάπτυξη της ιστορικής αυτής εταιρείας.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ξεκίνησε νωρίς την επιχειρηματική του δραστηριότητα ασχολούμενος από το 1976 με μια μικρή οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, τη Recor A.E. Το 1981 αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση της Aligel, εισαγωγικής εταιρείας ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών. Το 1986, αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στην Ιnteria, εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού. Την ίδια χρονιά, εξαγοράζει το 50% των μετοχών της Chipita και το 1989 το υπόλοιπο 50%. Το 1990 εισέρχονται επενδυτικά κεφάλαια στην Chipita μέσω του Eurohellenic fund (Olayan, De Benedetti, Alpha Finance και ΤΙΤΑΝ) και αρχίζει η παραγωγή κρουασάν. Το 1994 η εταιρεία εισάγεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Τα επόμενα 16 έτη η εταιρεία αναπτύσσει πολλά νέα προϊόντα και διεθνοποιείται με εξαγωγές σε πολλές χώρες, καθώς και με εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, ΗΠΑ και Νιγηρία. Παράλληλα αναπτύσσει συνεργασίες σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μεξικό. Το 2006 η Chipita συγχωνεύεται με τη ΔΕΛΤΑ, δημιουργώντας τη Vivartia, η οποία το 2007 εξαγοράζεται από τη MIG. Από 01/09/06 έως 15/04/2010 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Vivartia ABEE. Το καλοκαίρι του 2010 ο κ. Θεοδωρόπουλος μαζί με τον όμιλο Olayan, και άλλους Ελληνες επιχειρηματίες εξαγοράζει εκ νέου την Chipita. Στη χθεσινή εκδήλωση ο κ. Θεοδωρόπουλος έλαβε και ένα από τα βραβεία των επιμέρους κατηγοριών, αυτό του «Διεθνώς Αναπτυσσόμενου Επιχειρηματία».

Στις άλλες κατηγορίες

Οι νικητές των υπολοίπων κατηγοριών είναι οι ακόλουθοι:

– Η κ. Λιλή Περγαντά, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Power Health Hellas ΑΕΒΕ έλαβε το βραβείο του «Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία».

– Ο κ. Παναγιώτης Τσινάβος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας Κρι-Κρι έλαβε το βραβείο «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας».

– Ο κ. Δημήτρης Κοίλιαρης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SABO Ελλάς Α.Ε. έλαβε το βραβείο «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή