Περισσότεροι κατά 30% – 40% φέτος οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα

Περισσότεροι κατά 30% – 40% φέτος οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 30%-40% σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να σημειώσει ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθεί φέτος την Ελλάδα, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία από την πρεσβεία της Μόσχας, τον ΕΟΤ και τα Visa Centers δείχνουν ότι έχουν εκδοθεί 19% περισσότερες βίζες σε σχέση με πέρυσι. Το παραπάνω ανέφερε χθες ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Ν. Σαπουντζής, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ Ελλάδας-Ρωσίας που συνδιοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής αποστολής από την Αγία Πετρούπολη σημείωσαν ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει τον πρώτο προορισμό για τους Ρώσους τουρίστες αρκεί, βεβαίως, να ξεπερασθούν εμπόδια όπως αυτά που σχετίζονται με την έκδοση βίζας.

Το 2011 ήταν 650.000

«Εκατό εκατομμύρια Ρώσοι είναι έτοιμοι να επισκεφθούν την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αγίας Πετρούπολης κ. Σεργκέι Φεντόροβ. Σύμφωνα με τον κ. Σαπουντζή η Ελλάδα το 2011 υποδέχθηκε περίπου 650.000 Ρώσους τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση κατά 50% σε σχέση με το 2010, κάτι που ο ίδιος απέδωσε στην επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης βίζας. «Τα παραπάνω μεγέθη είναι ενδεικτικά της δυναμικής που διαθέτει η ρωσική αγορά, με την προϋπόθεση να απλοποιηθεί περαιτέρω η έκδοση θεωρήσεων και να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη με την έκδοση βίζας, που ακολουθεί τις οδηγίες της Συνθήκης Σένγκεν», επεσήμανε ο κ. Σαπουντζής. Εντός μιας πενταετίας στην Ελλάδα έφτασαν 2 εκατομμύρια Ρώσοι, όταν στη γειτονική Τουρκία, που δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα εισόδου στη χώρα οι αφίξεις Ρώσων τουριστών έφτασαν τα 14 εκατομμύρια. Σε μια προσπάθεια προώθησης και των ελληνικών προϊόντων το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης της Ρωσίας έχει καθιερώσει την ελληνική εβδομάδα. Εξάλλου, από το Σάββατο 28 Απριλίου ξεκινά η απευθείας αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Αγίας Πετρούπολης από την Aegean, με μία πτήση την εβδομάδα, κάθε Σάββατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή