O ΔΗΚΤΗΣ

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινητοποίηση για αύξηση των φορολογικών εσόδων

Οταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, ο κ. Γ. Ζαννιάς (φωτ.) είχε θέσει στις προτεραιότητές του την είσπραξη των εσόδων. Γνώριζε πολύ καλά ότι θα πρέπει το κράτος να εισπράξει σε αυτήν την περίοδο το μέγιστο δυνατό ποσό για να μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του, δεδομένου μάλιστα ότι χρήματα από τον μηχανισμό στήριξης δεν θα έρθουν μέχρι να υπάρξει νέα κυβέρνηση και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ετσι, από την πρώτη στιγμή προΐσταται συσκέψεων για την οργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και προχωράει σε ανακοινώσεις για ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων.

Τα αποτελέσματα θα φανούν στο τέλος, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι γίνονται προσπάθειες. Κάτι που είχαμε καιρό να το δούμε.

Μπόνους 9 εκατ. ευρώ θέλει να μοιράσει η διοίκηση του ΟΤΕ στους εργαζόμενους του. Κατά της απόφασης αυτής ωστόσο τάχθηκε η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ, θεωρώντας ότι τα πριμ παραγωγικότητας θα καρπωθούν κυρίως τα στελέχη της επιχείρησης. Επίσης, οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ στρέφονται και κατά της απόφασης μετακίνησης της εταιρείας Cosmote, από μισθωμένο κτίριο της Βωβός στην Οδό Κηφισίας, σε κτίριο της εταιρείας Ακτωρ, στην Ανατολική Αττική.

Ενδοεταιρικές μεταβιβάσεις

Συνεχίζονται οι αγοραπωλησίες στις χρηματιστηριακές εταιρείες, καθώς μετά την πώληση της χρηματιστηριακής της HSBC, χθες ανακοινώθηκε ότι θα μεταβιβαστεί το 76,15% της Ελληνοαμερικανικής ΧΑΕΠΕΥ. Η πλειοψηφία των μετοχών θα εξαγοραστεί από τον συνιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας, Λάμπρο Σκιαδόπουλο, και την ομάδα συνεργατών του, μετά συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι παλαιοί μέτοχοι. Κύριο στόχο της νέας διοίκησης της εταιρείας αποτελεί η διεύρυνση των συναλλαγών σε διεθνή χρηματοπιστωτικά μέσα και υπηρεσίες όπως μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα, συνάλλαγμα, σε συνεργασία με τέσσερις από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας.

Αεροπορική σύνδεση Αθήνας -Τιφλίδας

Νέες απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς την Τιφλίδα της Γεωργίας εγκαινίασε χθες η Aegean Airlines. Η εταιρεία θα συνδέει τις δύο πόλεις με δύο πτήσεις την εβδομάδα. Οι πτήσεις θα εκτελούνται με αεροσκάφη Airbus A320 ή Α319, 168 θέσεων ή 136 θέσεων, η καμπίνα των οποίων είναι διαμορφωμένη σε οικονομική και διακεκριμένη θέση. «Οι πτήσεις μας από τη Γεωργία προσφέρουν πολύ ικανοποιητικές συνδέσεις μέσω της Αθήνας σε περισσότερους από 10 δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, καθώς και άλλους 14 ευρωπαϊκούς. Το νέο μας δρομολόγιο φέρνει πιο κοντά την Αθήνα με την Τιφλίδα, δημιουργώντας παράλληλα νέες ευκαιρίες για το εμπόριο και τον τουρισμό. Πιστεύουμε ότι οι νέες μας πτήσεις θα ενδυναμώσουν τις σημαντικές επαγγελματικές επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Γεωργίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines, κ. Δ.Γερογιάννης.

Αύξηση κεφαλαίου και έκδοση ομολογιακού

Ζημία ύψους 264,1 εκατ. ευρώ παρουσίασε για τη χρήση του 2011 η Probank, αποτέλεσμα που οφείλεται στο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων (PSI). Οπως σημειώνουν στελέχη της τράπεζας, παρά το μεγάλο αυτό πλήγμα που επιβάρυνε τα κεφάλαια της τράπεζας τα ίδια κεφάλαια παραμένουν θετικά και διαμορφώνονται στα 71,7 εκατομμύρια ευρώ. Για την αποκατάσταση της κεφαλαιακής της βάσης, η Probank θα προχωρήσει σε συνδυασμένες ενέργειες (αύξηση κεφαλαίου και έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου) με τις οποίες στοχεύει να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 256,7 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο μέτωπο της ρευστότητας, η τράπεζα κατάφερε να διατηρήσει τις καταθέσεις της στα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ (μειωμένες κατά 2,8%) ενώ οι χορηγήσεις ήταν στα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ (-3,7%) με αποτέλεσμα ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις να διαμορφώνεται στο 90,2%, που της επιτρέπει την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή