O ΔΗΚΤΗΣ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Στουρνάρα – Τ. Γκάιτνερ

Ενα φιλικό τηλεφώνημα δέχθηκε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας. Στην άλλη πλευρά της γραμμής ήταν ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τ. Γκάιτνερ, που ήθελε να επικοινωνήσει με τον νέο Ελληνα ομόλογό του.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αυτή τη στιγμή, αλλά και τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Ο κ. Στουρνάρας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Γκάιτνερ για τη συζήτηση που έγινε στο Εurogroup την περασμένη Δευτέρα. Αλλωστε, ο κ. Γκάιτνερ είναι γνώστης της διαδικασίας, αφού έχει λάβει μέρος σε Εurogroup.

Επίσης, από την αρχή της κρίσης, οι ΗΠΑ ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και σύμφωνα με πληροφορίες και στο χθεσινό τηλεφώνημα ο κ. Γκάιτνερ διαβεβαίωσε τον κ. Στουρνάρα ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Μειώθηκαν οι on-line ξενοδοχειακές τιμές σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς για τον μήνα Ιούλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του καταλόγου τιμών των ξενοδοχείων της www.trivago.gr.

Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο δωμάτιο μειώθηκε κατά 23% στο Φαληράκι της Ρόδου, κατά 10% στο Ημεροβίγλι, κατά 38% στη Νάξο, κατά 16% στην Παλαιοκαστρίτσα, κατά 26% στη Σκόπελο και κατά 16% στη Θάσο.

Μοιράστηκαν οι αρμοδιότητες

Ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες που αντιστοιχούν στον τομέα της ενέργειας και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σ. Καλαφάτης αρμοδιότητες στον τομέα του περιβάλλοντος. H σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και σύμφωνα με αυτήν ο υπουργός κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος διατηρεί και για τους δύο τομείς κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες και τη νομοθετική πρωτοβουλία, την αρμοδιότητα να προσδιορίζει την πολιτική του υπουργείου στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, να συντονίζει την εφαρμογή της πολιτικής αυτής και να εποπτεύει την εφαρμογή της.

Πώληση 51% ασφαλιστικής θυγατρικής από Finansbank

Την πώληση του 51% της θυγατρικής ασφαλιστικής εταιρείας Finans Emeklilik στον όμιλο Cigna έναντι 85 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Finansbank, θυγατρική του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία. Η Finansbank θα διατηρήσει μερίδιο 49%. Υπογράφηκε επίσης πρόσθετη 15ετής αποκλειστική συμφωνία μεταξύ της Finansbank και της Finans Emeklilik για την παροχή συνταξιοδοτικών προϊόντων και προϊόντων ζωής μέσω του δικτύου διανομής της Finansbank. Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, τα συνολικά ονομαστικά έσοδα για τη Finansbank που σχετίζονται με το μερίδιο του 51% για το διάστημα των 15 ετών θα φτάσουν τα 1,4 δισ. λίρες Τουρκίας (623 εκατ. ευρώ), περιλαμβανομένων των 85 εκατ. της εξαγοράς του 51%. Η Cigna είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στις ΗΠΑ, με συνολικά ετήσια έσοδα 22 δισ. δολαρίων, ενώ έχει παρουσία σε 30 χώρες.

Πρόστιμα 60.500 ευρώ από Επ. Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα συνολικού ύψους 60.500 ευρώ επέβαλε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Τα πρόστιμα που επεβλήθησαν ήταν τα εξής: α) 20.000 ευρώ στην «Τσεκούρας ΑΧΕΠΕΥ», β) 15.000 ευρώ στην «Oxygen Capital ΑΕΠΕΥ» αναφορικά με ζητήματα οργανωτικής επάρκειας και εσωτερικού ελέγχου, γ)7.500 ευρώ στη «Marfin Global Management ΑΕΔΑΚ», δ) 6.000 ευρώ στη «Lansdowne European Equity Fund Limited», μέτοχο της «S&B», διότι ανήγγειλε εκπρόθεσμα μεταβολή συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου της παραπάνω εταιρείας, ε) 5.000 ευρώ στο Alter, διότι δεν δημοσιοποίησε τις οικονομικές καταστάσεις 2010 και 2011 και τέλος επεβλήθη πρόστιμο 4.000 ευρώ και 3.000 ευρώ αντίστοιχα στην «S&B» και στον ΟΤΕ, διότι ανήγγειλαν εκπρόθεσμα σημαντικές μεταβολές συμμετοχής μετόχων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή