Στα 494 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo

Στα 494 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θετική πορεία παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών ο όμιλος Jumbo, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στο λιανεμπόριο. Οπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, οι πωλήσεις της κατά τη δωδεκάμηνη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2012 ενισχύθηκαν οριακά κατά 0,88%, παραμένοντας εντός των στόχων που η διοίκηση είχε θέσει εξαρχής. Επιπρόσθετα, σε θετικό έδαφος παρέμεινε και η καθαρή κερδοφορία του ομίλου, όπως γνωστοποίησε η εισηγμένη, με τα αναλυτικά αποτελέσματα να αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, οι συνολικές πωλήσεις της Jumbo άγγιξαν τα 494,29 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση από την 1η Ιουλίου 2011 έως και την 30ή Ιουνίου 2012, συνέπεια τόσο των ενεργειών της διοίκησης για τη διατήρηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών, αλλά και της απρόσκοπτης υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου, παρά το τρικυμιώδες εμπορικό περιβάλλον. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της δωδεκάμηνης χρήσης ο όμιλος λειτούργησε συνολικά 6 νέα υπερκαταστήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα λειτουργούν στην Ελλάδα και τα δύο στη Βουλγαρία.

Σήμερα στο δίκτυο της αλυσίδας Jumbo περιλαμβάνονται συνολικά 58 καταστήματα, ενώ οι εργαζόμενοι αγγίζουν τα 3.440 άτομα. Κατόπιν των ενθαρρυντικών οικονομικών αποτελεσμάτων, η διοίκηση της Jumbo γνωστοποίησε ότι στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουλίου 2012 θα προτείνει την επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,21 ευρώ ανά μετοχή. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να λειτουργήσει ένα νέο κατάστημα στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ. Επιπλέον, με χρονικό ορίζοντα τον Δεκέμβριο του 2012, η διοίκηση της Jumbo εκτιμά ότι θα έχουν προστεθεί δύο νέα καταστήματα στο δίκτυό της, ένα ενοικιαζόμενο στην περιοχή του Π. Φαλήρου, συνολικής επιφάνειας 7.500 τ.μ., και ένα ιδιόκτητο στη Σόφια της Βουλγαρίας, επιφάνειας 12.000 τ.μ. Τέλος, κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου της νέας δωδεκάμηνης χρήσης 2012/13 σχεδιάζεται η λειτουργία δύο ακόμη καταστημάτων στην Ελλάδα κι ενός στην Κύπρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή