Αμελητέα άνοδος με αναιμικό τζίρο στο Χ.Α.

Αμελητέα άνοδος με αναιμικό τζίρο στο Χ.Α.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δεύτερο χαμηλότερο ημερήσιο τζίρο (13,63 εκατ. ευρώ) της χρονιάς κατέγραψε χθες το Χ.Α. μετά τα 11,32 εκατ. ευρώ που ήταν η αξία των συναλλαγών στις 2 Ιανουαρίου 2012. Χωρίς κατεύθυνση και με τους επενδυτές να απέχουν, η εγχώρια αγορά μετοχών κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στις συνεδριάσεις μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε οριακή άνοδο 0,21% μετά τις δύο πτωτικές συνεδριάσεις που είχαν προηγηθεί και διαμορφώθηκε στις 613,65 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης έφθασε να ενισχύεται μέχρι και 1,81%. Οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκήθηκαν στις μετοχές της Alpha Bank (-2,70%), της Εθνικής Τράπεζας (-2,42%), της Τράπεζας Κύπρου (-2,40%) και της Eurobank (-1,52%). Αντίθετα, την καλύτερη χρηματιστηριακή εικόνα στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης είχαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+3,39%), της ΔΕΗ (+1,56%), της MIG (+1,36%), της Cyprus Popular Bank (+1,25%), της Coca–Cola 3E (+1,10%) και της Τράπεζας Πειραιώς (+0,45%). Η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών συνδέεται αποκλειστικά με τις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου, που πιθανότατα προγραμματίζονται για το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι οι τράπεζες με αρνητική καθαρή θέση, δηλαδή σχεδόν όλες, θα έχουν τιμές ιδιαίτερες χαμηλές στις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων που θα αποφασιστούν στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται βελτίωση στα νέα ελληνικά ομόλογα αγγλικού δικαίου. Οι τιμές ενισχύονται έχοντας φθάσει έως τις 20,25 μ.β., π.χ., στη 10ετία και οι αποδόσεις έχουν υποχωρήσει στο 24,23% από 30% λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή