Διευρύνει τους τομείς δραστηριοποίησής του ο όμιλος Folli Follie

Διευρύνει τους τομείς δραστηριοποίησής του ο όμιλος Folli Follie

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έναν όμιλο με πολυσχιδές προφίλ μεταλλάσσεται σταδιακά η Folli Follie, διευρύνοντας διαρκώς τους τομείς δραστηριοποίησής της, αλλά και αυξάνοντας τη γεωγραφική διασπορά των εσόδων της. Τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των σημάτων που αντιπροσωπεύει για την ελληνική αγορά αποτελεί η πολύ δημοφιλής αμερικανική φίρμα εσωρούχων Vistoria’s Secret. Ηδη λειτουργεί το πρώτο κατάστημα στο Κατάστημα Αφορολογήτων Ειδών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ τρία ακόμη corners της γνωστής φίρμας θα λειτουργήσουν άμεσα στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου και του Ηρακλείου. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει παρουσία της αλυσίδας και στην αγορά εκτός των Duty Free, δεδομένου ότι διαπιστώνεται σημαντικό καταναλωτικό ενδιαφέρον. Ο όμιλος, πάντως, υφίσταται τις συνέπειες της ύφεσης στην ελληνική αγορά, ιδιαίτερα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τις πωλήσεις κυρίως των καναλιών χονδρικής και λιανικής να μειώνονται.

Ωστόσο, η δραστηριοποίηση στο εξωτερικό αναμένεται να καλύψει τις απώλειες. Η Folli Follie προσδοκά σε πολλαπλά οφέλη τον επόμενο μήνα από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, με δεδομένο ότι η εταιρεία Links of London –που της ανήκει– είναι ο επίσημος κατασκευαστής κοσμημάτων για τους Αγώνες. Πέρα από την τόνωση των πωλήσεων της συγκεκριμένης αλυσίδας, ο όμιλος αξιοποιεί μέρος των επενδυτικών κεφαλαίων του, ύψους 23 εκατ. ευρώ για φέτος, και για την αλυσίδα Folli Follie. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του καταστήματος στην Bond Street του Λονδίνου, αυξήθηκαν τα shop-in-shop στα πολυκαταστήματα Corte Ingles στην Ισπανία, ενώ πλέον λειτουργούν 2 καταστήματα της αλυσίδας στη Γαλλία. Επίσης, πρόσφατα εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο κατάστημα FF στον κόσμο, 300 τ.μ., στο εμπορικό κέντρο Oriental Plaza στο Πεκίνο.

Η Κίνα παραμένει η κορυφαία αγορά για την αλυσίδα, η οποία στο τέλος του Μαρτίου λειτουργούσε 135 σημεία πώλησης. Παράλληλα, η Β. Αμερική αποτελεί το επόμενο στοίχημα για τον όμιλο, καθώς σε θετικό έδαφος παραμένουν οι πωλήσεις της FF σε Νέα Υόρκη και Βανκούβερ. Τέλος, συνεχείς είναι οι προτάσεις προς τη διοίκηση του ομίλου για τη σύναψη συμφωνιών franchise από χώρες όπως η Ν. Αφρική, η Αυστραλία, το Μεξικό, αλλά και η Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή