Δίωξη Λαυρεντιάδη και πέντε στελεχών ζητούν επτά τράπεζες

Δίωξη Λαυρεντιάδη και πέντε στελεχών ζητούν επτά τράπεζες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ποινική δίωξη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και πέντε στελεχών του ομίλου του ζητούν επτά τράπεζες, οι οποίες κατέθεσαν χθες μήνυση για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος όπως η σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, χειραγώγησης μετοχών της «Νεοχημικής», κατάχρησης προνομιακών πληροφοριών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κ.ά.

Η μήνυση κατατέθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ιωάννη Σακελλάκο, από τις τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Ελληνική.

Υπενθυμίζεται ότι η Νεοχημική συμφερόντων Λαυρεντιάδη, πουλήθηκε το 2008 στον όμιλο «Carlyle» έναντι ποσού περίπου 750 εκατ. ευρώ, με δημόσια πρόταση. Λίγο καιρό μετά, η εταιρεία, που εμφάνιζε πολύ μικρότερο τζίρο και ενώ είχαν πουληθεί μονάδες της και είχε υψηλότατο δανεισμό, επανήλθε με τίμημα μικρότερο των 90 εκατ. ευρώ σε σχήμα του Ελληνα επιχειρηματία.

Οι τράπεζες φέρεται να κατηγορούν τον επιχειρηματία και τους συνεργάτες του ότι εμφάνισαν αλλοιωμένους ισολογισμούς της Νεοχημικής, ώστε να αυξήσουν την αξία της μετοχής της εταιρείας και να είναι εφικτή η δανειοδότησή της με ποσά περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή