Μείωση των χρεώσεων για τις κλήσεις στην κινητή

Μείωση των χρεώσεων για τις κλήσεις στην κινητή

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη φορά μέσα σ’ έναν μήνα η ΕΕΤΤ ανέκρουσε πρύμναν σε θέματα ρύθμισης, κατόπιν παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, κατόπιν παρέμβασης της Κομισιόν, αλλάζει το σχέδιο μέτρων της αγοράς κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα με την άμεση και δραστική μείωση των τελών τερματισμού.

Αρχικά η ΕΕΤΤ πρότεινε η μείωση να γίνει σταδιακά μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο και μέχρι της τιμής των 1,03 ευρωλεπτών ανά λεπτό κλήσης, από 4,95 ευρωλεπτά που είναι σήμερα.

Η Κομισιόν ωστόσο -με τη σχετική απάντησή της να δημοσιεύεται αύριο στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- απαίτησε η μείωση των τελών τερματισμού να γίνει σταδιακά μέχρι 31/12/2012 και στην τιμή των 1,01 ευρωλεπτών ανά λεπτό.

Η απόφαση αυτή αναμφίβολα είναι πιο φιλική στους καταναλωτές, καθώς επηρεάζει άμεσα το κόστος κλήσεων από σταθερό σε κινητό τηλέφωνο και εμμέσως το κόστος κλήσης από κινητό σε κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμιστικές αποφάσεις της ΕΕΤΤ έρχονται ως αποτέλεσμα κοινοτικής σύστασης του 2009, την οποία η ΕΕΤΤ όφειλε να εφαρμόσει από 1/1/2012. Μετά την κωλυσιεργία της ΕΕΤΤ, τώρα η απόφαση θα υλοποιηθεί από 31/8/2012 και μετά. Με αυτόν τον τρόπο, οι Ελληνες καταναλωτές ζημιώθηκαν αρκετές δεκάδες εκατομμύρια μέσα στους τελευταίους 7 μήνες.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που επιστρέφει σχέδιο μέτρων της ΕΕΤΤ η Κομισιόν μέσα σε ένα μήνα. Πριν από μερικές εβδομάδες, η Κομισιόν ζήτησε να άρει μέρος των σχεδιαζόμενων μέτρων της ΕΕΤΤ στις μισθωμένες γραμμές του ΟΤΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή