ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα αύξηση τιμών στα οικοδομικά υλικά

Αύξηση κατά 0,7% σημείωσε τον Ιούνιο ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2011 και έναντι αύξησης 2,5% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2011 προς το 2010, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ο μέσος δείκτης του 12μήνου Ιουλίου 2011-Ιουνίου 2012, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2010-Ιουνίου 2011, παρουσίασε αύξηση 1,3%, έναντι αύξησης 3,3% κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων. Αντίθετα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Κατηγοριών Εργων Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών του δεύτερου τριμήνου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δεύτερου τριμήνου 2011, σημείωσε μείωση 0,5%, έναντι μηδενικής μεταβολής, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2011 προς το 2010.

Σύνδεση της Big Solar με θυγατρική της Μπήτρος Συμμετοχική, μέσω κατάλληλης μεθόδου εταιρικού μετασχηματισμού (όπως συγχώνευση, απόσχιση κλάδου κ.ά.) ή και με συνδυασμό τέτοιων μεθόδων, αποφάσισαν να εξετάσουν τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών. Τα Δ.Σ. των εταιρειών θα λάβουν την τελική τους απόφαση έως τις 31 Οκτωβρίου.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της Alpha Τrust

Σε σώμα συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της επενδυτικής εταιρείας Alpha Τrust–Ανδρομέδα κατόπιν της εκλογής του από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα:

– Αλεξάντερ Ζαγοραίος, πρόεδρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

– Φαίδων–Θεόδωρος Ταμβακάκης, αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικός.

– Κωνσταντίνος Τζινιέρης, διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικός.

– Ανθιμος Θωμόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

– Αναστάσιος Ανταμ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

– Τζέιμς Εντουαρντ Τζόρνταν, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

– Νικόλαος Κυριαζής, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Η θητεία του Δ.Σ. είναι τριετής. Οι κ. Νικόλαος Κυριαζής, Ανθιμος Θωμόπουλος και Αλεξάντερ Ζαγοραίος εκλέχθηκαν ως μέλη της νέας τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου.

Μεγάλη συμμετοχή σε πρόγραμμα εθελουσίας της Μπάμπης Βωβός

Πάνω από 224 εργαζόμενοι έχουν αποχωρήσει μέχρι στιγμής από την Μπ.Βωβός, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος μείωσης του προσωπικού που «τρέχει» η εισηγμένη και χρηματοδοτούν οι πιστώτριες τράπεζες. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι έχει εκχωρήσει στην Alpha Bank συμβάσεις leasing ακινήτων που είχαν συναφθεί με την Alpha Leasing για τρία ακίνητα της Μπ. Βωβός (δύο στη Λ. Κηφισίας και ένα στην οδό Τζαβέλλα 1–3 στο Χαλάνδρι). Η κίνηση αυτή μείωσε τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της εταιρείας κατά 25%. Οσον αφορά το έργο της διπλής ανάπλασης Βοτανικού και Λ.Αλεξάνδρας, στις 3 Ιουλίου εγκρίθηκε η επένδυση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ενώ εντός της εβδομάδας η ΕΥΠΕ (Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος) διαβίβασε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μαζί με τις σχετικές παρατηρήσεις στον ΟΡΣΑ (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής) για τελική έγκριση. Η Μπ. Βωβός ακόμα δεν έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα για το 2011 και το πρώτο τρίμηνο του 2012. Χθες έκανε γνωστό ότι τα οικονομικά στοιχεία του 2011 θα γνωστοποιηθούν το αργότερο έως τις 20 Αυγούστου κι εκείνα του πρώτου τριμήνου έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Αυστραλιανό ενδιαφέρον για ορυχεία χρυσού στη Θράκη

Το ενδιαφέρον Αυστραλών επιχειρηματιών για την υλοποίηση της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, με την προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών από τα συναρμόδια υπουργεία, υπογράμμισε η πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα Τζένη Μπλούμφιλντ στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη. Ακόμη, ζήτησε την ενεργοποίηση του Ελληνοαυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι το συμβούλιο ιδρύθηκε πρόσφατα με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών συναλλαγών, την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και την υποστήριξη της προσπάθειας της Ελλάδας για αντιμετώπιση της κρίσης. Θα έχει έδρα στην Αθήνα και παραρτήματα στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο. Ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε, στη συνέχεια, με τον πρέσβη της Τουρκίας Κερίμ Ουράς, και από τις δύο πλευρές εκφράσθηκε το ενδιαφέρον για αύξηση του όγκου των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας και τόνωση των εκατέρωθεν επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή