Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τιτάν

Ιδιαίτερα χαμηλοί όγκοι συναλλαγών διακινήθηκαν την προτελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα του Ιουλίου. Στη μετοχή του Τιτάνα υπερέβησαν τα 50.000 τεμάχια, που άλλαξαν χέρια κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. Ο τίτλος της μεγαλύτερης εγχώριας τσιμεντοβιομηχανίας ενισχύθηκε 8,4%, με την τιμή να βρίσκεται πάνω από τα 13,50 ευρώ. Σήμερα ο όμιλος Τιτάν αναπτύσσεται παραγωγικά σε 4 ηπείρους, ενώ για το 2011 διατέθηκε στην ελληνική αγορά μόλις το 12% των πωλήσεων τσιμέντου της εταιρείας.

Βιοχάλκο

Εβδομαδιαία άνοδο 3,21% κατέγραψε στο χρηματιστήριο η μετοχή της Βιοχάλκο, ενώ η εμπορευσιμότητα της μετοχής κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Τα οικονομικά αποτελέσματα του μεγαλύτερου μεταλλουργικού ομίλου της χώρας και το 2012, έχουν επηρεασθεί δυσμενώς από τη συνεχιζόμενη έντονη ύφεση που έχει σημαντικά μειώσει την εγχώρια ζήτηση ειδικά για προϊόντα που απευθύνονται στον κατασκευαστικό κλάδο. Η διοίκηση της εταιρείας έχει δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση των εξαγωγών των 87 και πλέον θυγατρικών της.

Ευρωπαϊκή Πίστη

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της Ευρωπαϊκής Πίστης, με αποτέλεσμα ο τίτλος της μοναδικής ασφαλιστικής εταιρείας που είναι εισηγμένη να καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες σε ποσοστό 14,70%. Η συνέλευση των μετόχων τον Ιούνιο ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Από το εν λόγω ποσό παρακρατείται ο αναλογούν στο μέρισμα φόρος ποσοστού 25% και συνεπώς το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,0375 ευρώ.

Μυτιληναίος

Εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της «Μυτιληναίος». Ο τίτλος της εταιρείας κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο 5,78%, ενώ περισσότερα από 600.000 τεμάχια μεταβιβάστηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. Σύμφωνα με έκθεση της IBG στις 9 Ιουλίου, ο όμιλος βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση ώστε να ωφεληθεί από τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και τις επερχόμενες αλλαγές στην αγορά ενέργειας. Επιπλέον, προβλέπει ότι το πρόγραμμα περικοπής δαπανών στην Αλουμίνιον της Ελλάδος θα βελτιώσει περαιτέρω τη θέση της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή