Η Χαλυβουργία άνοιξε έπειτα από 9 μήνες

Η Χαλυβουργία άνοιξε έπειτα από 9 μήνες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκαν 264 ημέρες για να ανοίξει -όχι να επαναλειτουργήσει- η μονάδας της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο. Τα ξημερώματα της Παρασκευής, με εντολή της προϊσταμένης εισαγγελέως Ελένης Ράικου, διμοιρία αστυνομικών δυνάμεων άνοιξε την πύλη του εργοστασίου και ένας μικρός αριθμός υπαλλήλων εισήλθε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Είχε προηγηθεί ένα πραγματικό θρίλερ, καθώς η διοίκηση της εταιρείας είχε δώσει διορία μέχρι και το τέλος της εβδομάδας για να ανοίξουν οι πύλες της μονάδας.

Το βράδυ της Πέμπτης, με δηλώσεις του στην «Κ», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε τονίσει ότι «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο κρισιμότερο στάδιο» και κατέβαλε την ύστατη προσπάθεια για να συμφιλιωθούν οι δύο πλευρές. Το θέμα της Χαλυβουργίας Ελλάδος απασχόλησε και τον πρωθυπουργό. Μέσω συνεργατών του ζητήθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας να δώσει πίστωση χρόνου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Κ», η διοίκηση είχε διαμηνύσει προς το υπουργείο ότι δεν θα περίμενε για πολλές μέρες ακόμη, καθώς το αργότερο μέχρι το πρωί της Δευτέρας θα κατέθετε, μέσω κλητήρων, τις ομαδικές απολύσεις. Είναι αξιοσημείωτο ότι η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους απεργούς τις προηγούμενες μέρες δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», οι απεργοί δεν είχαν αποστείλει προς τον κ. Βρούτση τα αιτήματά τους με συγκεκριμένη μορφή, όπως είχε ζητήσει ο υπουργός.

Σε ανακοίνωσή της, η Χαλυβουργία Ελλάδος μετά το άνοιγμα των εγκαταστάσεων στον Ασπρόπυργο αναφέρει ότι «μετά την απόφαση της πολιτείας να αποκαταστήσει τη νομιμότητα με το άνοιγμα του εργοστασίου, αποφάσισε να μην προχωρήσει στην υποβολή της αίτησης για ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων και κατά συνέπεια το κλείσιμο της μονάδας». Στελέχη της διοίκησης, μιλώντας στην «Κ», υπογράμμισαν ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να μπορέσει το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει, αφού η εικόνα που παρουσιάζει μετά εννέα μήνες που παρέμεινε κλειστό είναι απαγορευτική και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας καλύπτουν έκταση 290.000 τ.μ. και διαθέτουν χαλυβουργείο, ελασματουργείο επιμήκων προϊόντων, εργοστάσιο παραγωγής πλεγμάτων, καθώς και στεγασμένες αποθήκες φύλαξης χαλύβων και πλεγμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή