Μινωικές: απέσυραν από τη γραμμή Πάτρα – Ιταλία δύο πλοία

Μινωικές: απέσυραν από τη γραμμή Πάτρα – Ιταλία δύο πλοία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και δεσμευόμαστε να αυξήσουμε το μεταφορικό έργο με τη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιταλός εφοπλιστής E. Γκριμάλντι με αφορμή την πρόσφατη απόφασή του να αποσύρει από τη γραμμή Πάτρα – Ιταλία δύο πλοία που ανήκουν στη θυγατρική του εταιρεία, Μινωικές Γραμμές.

Για μήνες υπήρχαν πληροφορίες ότι ο όμιλος Grimaldi ήθελε να αποχωρήσει από τη γραμμή της Βενετίας, κάτι που έκανε προσφάτως αποσύροντας τα πλοία «Εuropa palace» και «Olympia Palace». Αρχικώς η εταιρεία απέσυρε το ένα πλοίο και στη συνέχεια το δρομολόγησε στη γραμμή της Ανκόνας. Στη συνέχεια απέσυρε και το δεύτερο, για να καταλήξει τελικώς να τα ναυλώσει στην ιταλική εταιρεία Compagnia Italiana di Navigazione (CIN) στην οποία περιήλθε ο έλεγχος της κρατικής ιταλικής ακτοπλοϊκής εταιρείας Tirrenia. Στη CIN αρχικά συμμετείχε και ο όμιλος Grimaldi, ο οποίος όμως αποχώρησε από το επιχειρηματικό σχήμα τον Απρίλιο του 2012 και έτσι έληξε και ο έλεγχος που πραγματοποιούσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αντικείμενο την ενδεχόμενη παραβίαση κανόνων ανταγωνισμού στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Tirrenia. Στον απόηχο των συγκεκριμένων κινήσεων του ομίλου Grimaldi, δημιουργούνται αρκετά σενάρια σχετικά με το μέλλον των Μινωικών Γραμμών που διαθέτουν δύο ιδιόκτητα πλοία στη γραμμή του Ηρακλείου, ενώ τα άλλα δύο που έχουν δρομολογημένα στην Ανκόνα, τα «Cruise Olympia» και «Cruise Europa», είναι ναυλωμένα από εταιρεία του ομίλου Grimaldi.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο ίδιος και ο όμιλος συνδέονται με μια δυνατή σχέση σεβασμού και φιλίας με πολλούς διεθνείς Ελληνες εφοπλιστές, οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο ιδιοφυείς και προικισμένους εκπροσώπους στον τομέα τους, και λειτουργούν, υπό την ιδιοκτησία τους, τις καλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο». Επίσης τονίζεται ότι «δυστυχώς, η κρίση στην Ευρώπη και ιδιαίτερα σε Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και γενικότερα στην παγκόσμια ναυτιλία είναι μια πραγματικότητα, και εκφράζουμε τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας εφοπλιστές, στους διαχειριστές ναυτιλιακών εταιρειών και τους πράκτορες που βιώνουν δύσκολες στιγμές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή