ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ του σχεδίου διάσωσης της Πετζετάκις οι εργαζόμενοι

«Δεν έχει ακόμα επιτευχθεί η αναχρηματοδότηση της εταιρείας, αλλά έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες ώστε αυτό να καταστεί εφικτό το συντομότερο δυνατό». Αυτή είναι η επίσημη απάντηση της Πετζετάκις στις χρηματιστηριακές αρχές αλλά και στους εργαζομένους της οι οποίοι παρέχουν την πλήρη υποστήριξή τους στις προσπάθειες διάσωσης της εταιρείας. Το σχέδιο ψηφίσματος που έχουν διαμορφώσει οι εργαζόμενοι της ιστορικής βιομηχανίας αφορά την επαναλειτουργία των εργοστασίων της Πετζετάκις της Ν. Αφρικής. Σημειώνεται ότι στο σχέδιο αυτό οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες αλλά υποστηρίζουν τη συμβιβαστική συμφωνία με τους ομολογιούχους που προωθεί η Concritech. Μάλιστα, αναφέρουν ότι έχουν ενημερωθεί ανεπισήμως ότι οι ελληνικές τράπεζες βλέπουν θετικά την πρόταση της Concritech. Ωστόσο, αυτή τη λύση εμποδίζουν οι ξένοι ομολογιούχοι στους οποίους οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση της ελληνικής βιομηχανίας.

Στις αρχές Ιουλίου υπεγράφη νέα σύμβαση μεταξύ του «European Centre for the Development of Vocational Training» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Quality & Reliability, με προϋπολογισμό της τάξης του 1,1 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά την ανάλυση, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη Web εφαρμογών, που αφορούν θέματα του Europass, καθώς επίσης και την παροχή τεχνικών συμβουλών (technical consulting) και τη διαχείριση των έργων. Οι τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν είναι J2EE, PDF, XML, ODF, Web services και ψηφιακές υπογραφές.

Συνεδριακός τουρισμός

Ενα νέο προωθητικό βίντεο για τον συνεδριακό τουρισμό στην Αθήνα δημιουργήθηκε από το Γραφείο Συνεδρίων της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων.

Μέσα από το βίντεο «Share your ideas in Athens» οι διοργανωτές ενημερώνονται για το εύρος επιλογής των προσφερόμενων υποδομών μεταξύ 40 συνεδριακών και εκθεσιακών χώρων και 379 αιθουσών συναντήσεων αλλά και διαμονής σε 695 ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Παράλληλα, η προωθητική διαδικασία παρουσιάζει το συνεδριακό προϊόν σε πέντε θεματικούς άξονες, μεταξύ των οποίων είναι και η ολυμπιακή κληρονομιά και τεχνογνωσία στη διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων.

Τουριστικό πρόγραμμα «55 Plus» στη Χαλκιδική

Πρόγραμμα με τίτλο «55 Plus» προωθεί ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω Χαλκιδικής, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών που έχουν συμπληρώσει τα 55 τους χρόνια, το οποίο θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, των Χριστουγέννων, του χειμώνα και της άνοιξης. Το πρόγραμμα αποτελείται από 5 θεματικές προτάσεις οι οποίες εστιάζουν σε προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο αγροτουρισμός, ο οινοτουρισμός, η γαστρονομία, τα ήθη, τα έθιμα, η παράδοση, ο ιατρικός τουρισμός, οι προσκυνηματικές περιηγήσεις κ.λπ. Απευθύνεται σε ειδικό κοινό προερχόμενο από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές αγορές, το οποίο προσκαλείται στην περιοχή μέσα από χαμηλού κόστους προγράμματα διακοπών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 32 τοπικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, καταλύματα, εστιατόρια, οινοποιεία, τουριστικά γραφεία, παραγωγοί, κ.λπ.).

Διαγωνισμός για έργο 19 εκατ. στην Εγνατία Οδό

Η Εγνατία Οδός ανακοίνωσε την προκήρυξη σύμβασης έργου του τμήματος Ν. Μουδανιά-Ποτίδαια, μήκους 4,2 χλμ., εκτιμώμενης αξίας 19 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Βασικό αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση-διαπλάτυνση του οδικού τμήματος Μουδανιά-Ποτίδαια του Κάθετου Αξονα της Εγνατίας Οδού «Θεσσαλονίκη-Κασσανδρεία». Η βελτίωση-διαπλάτυνση αφορά τη μετατροπή της υφιστάμενης δίιχνης οδού σε τετράιχνη, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και αμφίπλευρο μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας. Το μήκος του τμήματος είναι 4,2 χλμ. με αφετηρία τον Ανισόπεδο Κόμβο Μουδανιών. Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών, ή των αιτήσεων συμμετοχής είναι έως την 21η Αυγούστου, ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι τριάντα έξι μήνες από την ανάθεση της σύμβασης.

Σε πλειστηριασμό σήμερα η Κεράνης για ένατη φορά

Σήμερα στις 16.00 το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο Πειραιά, πραγματοποιείται ο ένατος κατά σειρά πλειστηριασμός της πτωχευθείσας Κεράνης. Χαμένη υπόθεση μοιάζει πλέον για τους 142 πρώην εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας Κεράνης το ενδεχόμενο να καλύψουν τις απαιτήσεις τους ύψους 12,5 εκατ. ευρώ από την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της καπνοβιομηχανίας. Με τιμή εκκίνησης τα 7,1 εκατ. ευρώ για το πρώην εργοστάσιο του Πειραιά και τα 2,6 εκατ. ευρώ για το εργοστάσιο στη Γλύφα Χαλκίδας θα πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός της Κεράνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή