O ΔΗΚΤΗΣ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον επίτροπο η απόφαση για διαχωρισμό της ΑΤΕbank

Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ATEbank. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης χαρακτηρίζονται από στελέχη της τράπεζας και δεν σχετίζονται με τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να προχωρήσει στον διαχωρισμό της σε καλή και κακή τράπεζα και την πώληση της πρώτης. Πάντως, τα ίδια στελέχη λένε με νόημα πως εάν το υπουργείο Οικονομικών θελήσει να εμπλουτίσει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου, μπορεί να το κάνει. Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι πως τα μέλη του συμβουλίου θα αρνηθούν να εγκρίνουν μια απόφαση διαχωρισμού της ΑΤΕbank σε καλή και κακή. Οπότε τη δουλειά θα την αναλάβει Επίτροπος. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η απόφαση της κυβέρνησης ενδέχεται να ανακοινωθεί μέχρι την Κυριακή.

«Κομβική» χαρακτήρισε ο υφυπουργός κ. Ν. Παναγιωτόπουλος τη σημερινή συνάντηση του υπ. Εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ελλάδος, μιλώντας στη Βουλή. Για 7η μέρα παρέμειναν οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της λειτουργίας της μονάδας που θα ξεκινήσει την παραγωγή το επόμενο διάστημα. Οι απεργοί, με νέα συνέλευση το Σάββατο, θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Σύλληψη επ’ αυτοφώρω

Τα κρούσματα κλοπών τουριστών στο κέντρο της Αθήνας έχουν καταγγείλει επανειλημμένως εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών φορέων της πρωτεύουσας, οι οποίοι δέχονται παράπονα από τους πελάτες τους ζητώντας μεγαλύτερη αστυνόμευση.

Στις αρχές της εβδομάδας, έλαβε χώρα το εξής γεγονός σε κεντρικό σημείο της πόλης: Ξενοδόχος που διατηρεί μονάδα στο κέντρο της πρωτεύουσας συνέλαβε επίδοξο… κλέφτη, ο οποίος επιχείρησε να κλέψει τουρίστρια, που καθόταν σε επισιτιστικό τμήμα του ξενοδοχείου του, και τον παρέδωσε σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Συγχωνεύσεις εφοριών, προβλήματα φορολογουμένων

Μετά τη μακρά προεκλογική περίοδο, ξεκινούν πάλι οι αλλαγές στις εφορίες. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, θα καταργηθούν-συγχωνευθούν 200 εφορίες συνολικά. Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα συγχωνευθούν 14 εφορίες, τον Οκτώβριο αναμένεται να συγχωνευθούν ακόμα 21, ενώ τον Νοέμβριο προγραμματίζεται η κατάργηση-συγχώνευση 80 εφοριών. Βέβαια, οι συγχωνεύσεις έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους φορολογούμενους. Και αυτό, διότι δεν πρόκειται για συγχωνεύσεις, αλλά για συστεγάσεις εφοριών ή καταργήσεις τμημάτων. Η κατάργηση σε πολλές εφορίες των τμημάτων ελέγχου και δικαστικού δημιουργεί σημαντικά προβλήματα. Και αυτό, διότι για φορολογικές διαδικασίες όπως έναρξη, μεταβολή ή διακοπή εργασιών επιχείρησης θα πρέπει οι φορολογούμενοι να πηγαίνουν από τη μία εφορία στην άλλη προκειμένου να πάρουν μία υπογραφή.

Τέλη Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα αποφασίσει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την καταγγελία της Αλουμίνιον της Ελλάδας κατά της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ. H εισήγηση πάντως των αρμόδιων υπηρεσιών της είναι καταδικαστική τόσο για τη ΔΕΠΑ όσο και για το ΔΕΣΦΑ. H υπόθεση αφορά την αδυναμία της Αλουμίνιον να προμηθευτεί φυσικό αέριο από ανεξάρτητο προμηθευτή το 2009. H εταιρεία προσέφυγε αρχικά στη PAE, η οποία με απόφασή της υπέβαλε πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ στο ΔΕΣΦΑ και παρέπεμψε το θέμα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, για να ελέγξει κατά πόσο η στάση τότε της ΔΕΠΑ παραβίασε τους όρους ανταγωνισμού. H έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπως επισήμως ανακοινώθηκε χθες, καταλήγει στην ύπαρξη στοιχείων που αφορούν στην παράλειψη του ΔΕΣΦΑ να διασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση της Αλουμίνιον στο εθνικό δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου. Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΠΑ, προκύπτουν στοιχεία που δείχνουν καταχρηστική συμπεριφορά την περίοδο 2008–2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή