ETAIPIKH ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Frigoglass, με τις συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης που παράγει, όχι μόνο ηγείται σε επενδύσεις στις περιβαλλοντικά βιώσιμες τεχνολογίες αλλά, παράλληλα, δεν παραλείπει να συμπράττει ενεργά και στην ευαισθητοποίηση και στη διάχυση της γνώσης για την αειφόρο ανάπτυξη μέσα από την εκπαίδευση. Με την υποστήριξή της στο πρωτότυπο εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς 3.500 μαθητές από 63 σχολεία της Αττικής και της Αχαΐας παρακολουθήσαν το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στην Πόλη του Μέλλοντος».

Σημαντικός στόχος του προγράμματος ήταν να αντιληφθούν οι μαθητές τις λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, να διαχωρίσουν τις ανάγκες από τις επιθυμίες τους -«το περιττό από το αναγκαίο»- και να επανεξετάσουν το σύγχρονο τρόπο ζωής με οικολογική γνώση και ευαισθησία. Παράλληλα, 70 εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαν και αυτοί σεμινάρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με τα οποία ενημερώθηκαν σε βάθος για την ουσία της αειφόρου ανάπτυξης, ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση να τα μεταδώσουν και στους μαθητές τους.

«Είμαστε περήφανοι που στηρίξαμε το έργο του WWF Ελλάς και που μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουμε στις εκπαιδεύσεις και να συνεισφέρουμε ενεργά», δήλωσε η διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Frigoglass κ. Βένια Ζαφόλια. Και επεσήμανε, ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν κύριο άξονα της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας.

Οπως είναι γνωστό η Frigoglass με παγκόσμια γεωγραφική παρουσία στην επαγγελματική ψύξη (Ice Cold Merchandisers) -και με πωλήσεις σε περισσότερες από 150 χώρες στις πέντε ηπείρους- είναι, παράλληλα, σημαντικός παραγωγός γυάλινων μπουκαλιών στη Δυτική Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Με την ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον -όπως είναι η οικολογική σειρά Ecocool- υποστηρίζει τη στρατηγική των εμφιαλωτών στο να υιοθετούν βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές. Είναι άλλωστε γνωστό, πως τα Ψυγεία Ecocool διαθέτουν ένα νέο ενεργειακό αποδοτικό σύστημα ψύξης, το οποίο έχει σχεδιασθεί έτσι, ώστε να μειώνει την επίδραση στο περιβάλλον από την εκπομπή αερίων και από την κατανάλωση ενέργειας.

Υπενθυμίζουμε, ότι για τη σειρά αυτή η Ελληνική Εταιρεία της Frigoglass (www.frigoglass.com) έχει λάβει το 2ο Βραβείο Οικολογικού Προϊόντος στη διοργάνωση «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2009-2010» από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή