Εισροές 180,7 εκατ. ευρώ στην εγχώρια αγορά αμοιβαίων

Εισροές 180,7 εκατ. ευρώ στην εγχώρια αγορά αμοιβαίων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα των επενδυτών καταδεικνύει η μετακίνηση κεφαλαίων προς την κατηγορία των αμοιβαίων κεφαλαίων (Α/Κ) Χρηματαγοράς Βραχυπρόθεσμης Διάρκειας, που πραγματοποιήθηκε το β΄ τρίμηνο του έτους. Αυτή η μετατόπιση των προς επένδυση κεφαλαίων είχε αποτέλεσμα το β΄ τρίμηνο του έτους η εγχώρια αγορά αμοιβαίων να παρουσιάσει εισροές ύψους 180,7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι περισσότερες κατηγορίες Α/Κ κατέγραψαν θετικές αποδόσεις, με εξαίρεση τα Ομολογιακά Ελλάδος, τα οποία διατηρούν το αρνητικό τους πρόσημο σε όλη τη διάρκεια του 2012.

Το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων της θεσμικής διαχείρισης διαμορφώθηκε στο τέλος του Ιουνίου στα 8,2 δισ. ευρώ.

Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών για την πορεία των συλλογικών επενδύσεων στο α΄ εξάμηνο.

Ετσι, στην αγορά των Α/Κ το συνολικό ύψος τών υπό διαχείριση κεφαλαίων παρουσίασε μείωση 0,83% και κατήλθε στα 5.186 εκατ. ευρώ, έναντι 5.229 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2011.

Οι αποδόσεις διαμορφώθηκαν θετικά στις περισσότερες κατηγορίες, πλην των Ομολογιακών Ελλάδας, των Μεικτών και των Μετοχικών Ελλάδας. Τις υψηλότερες αποδόσεις είχαν τα Μετοχικά Αναπτυσσομένων Αγορών με 10,24%, τα Μετοχικά Αμερικής με 8,99% και τα Ομολογιακά μη Κρατικά Υψηλής Απόδοσης και Επενδυτικής Διαβάθμισης με 7% και 6,96% αντίστοιχα.

Οι δύο Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου παρουσίασαν συνολικό ενεργητικό 21,2 εκατ. ευρώ.

Για τις τέσσερις Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας υπολογίζεται ότι στο β΄ τρίμηνο το σύνολο των επενδύσεών τους σε ακίνητα θα ξεπερνάει το 1.420 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στις 29 Ιουνίου το σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων των 4 ΑΕΠΕΥ και των 15 ΑΕΔΑΚ διαμορφώθηκε σε 1.576 εκατ. έναντι 1.722 εκατ. της 31ης Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή