O ΔΗΚΤΗΣ

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση ενημέρωση των εργαζομένων της ΕΤΕ

Αντιμέτωποι με μια ευχάριστη έκπληξη βρέθηκαν χθες οι εργαζόμενοι του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Λίγα μόλις λεπτά μετά την ενημέρωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της Emporiki Bank, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλέξανδρος Τουρκολιάς (φωτ.) απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα στους εργαζομένους του ομίλου, μέσω του συστήματος εσωτερικής επικοινωνίας. Ο κ. Τουρκολιάς τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα είναι παρούσα στις διαδικασίες αναδιάταξης του τραπεζικού συστήματος και ευχαρίστησε την ομάδα των στελεχών της ΕΤΕ που ανέλαβαν επιτυχώς να φέρουν σε πέρας το έργο που τους είχε ανατεθεί και μάλιστα σε ιδιαίτερα περιοριστικά χρονικά όρια. Ετσι οι εργαζόμενοι της ΕΤΕ δεν έμαθαν από τον Τύπο για τη μεγάλη αυτή κίνηση.

Ο Ομιλος Μυτιληναίου με αφορμή τα εξαμηνιαία αποτελέσματα του 2012 δημοσιοποιεί για πρώτη φορά ότι αντιμετωπίζει «μεγάλη δυσκολία στην ανεύρεση εγγυητικών επιστολών αποδεκτών τραπεζικών ιδρυμάτων για συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς». Η λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα για έναν κατεξοχήν εξαγωγικό όμιλο εξασφαλίζεται από τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα που διαθέτει και ανέρχονταν στα 178 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2012.

Fitch: περαιτέρω πτώση ακινήτων

Περαιτέρω πτώση στις τιμές των ακινήτων στη χώρα μας «βλέπει» η Fitch. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα έχουν υποχωρήσει 20% από το 2008 και αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω κατά 17% σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Η Fitch αποδίδει την πτώση στη δημοσιονομική κρίση και στα μέτρα που έχουν επιβληθεί, τα οποία έχουν οδηγήσει σε μείωση τα στεγαστικά δάνεια δημιουργώντας πίεση στους δυνητικούς αγοραστές ακινήτων. Η Fitch αναθεώρησε, επίσης, τα κριτήρια που χρησιμοποιεί για τον προσδιορισμό του πιστωτικού κινδύνου στα χαρτοφυλάκια στεγαστικών δανείων των εγχώριων τραπεζών, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιπτώσεις στην αξιολόγησή τους.

Ολες οι συναλλαγές της ΑΤΕ και από την Πειραιώς

Ανησυχούν εκατοντάδες πελάτες της ΑΤΕΒank καθώς λόγω της απεργίας των εργαζομένων της πρώην ΑΤΕ δεν μπορούν τις τελευταίες ημέρες να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Πολλοί συνεπείς δανειολήπτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές στεγαστικών και άλλων δανείων που έχουν λάβει φοβούνται για τυχών επιπτώσεις και τον κίνδυνο τα δάνειά τους να χαρακτηριστούν «σε καθυστέρηση». Σύμφωνα με στελέχη της Πειραιώς, ήδη οι πελάτες της ΑΤΕΒank μπορούν να χρησιμοποιούν τα ATM της Πειραιώς για αναλήψεις – καταθέσεις και μεταφορές χρημάτων χωρίς χρέωση, ενώ από σήμερα θα μπορούν να εξυπηρετούνται και από τα καταστήματα του ομίλου. Για τους δανειολήπτες, επίσης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και θα ληφθεί ειδική μέριμνα και σύντομα (ίσως και από σήμερα) θα μπορούν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και από το δίκτυο της Πειραιώς.

Σε δόσεις οι ανακοινώσεις για τα φωτοβολταϊκά

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) τόσο για την αύξηση του τέλους ΑΠΕ, που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αναπροσαρμογή των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, όσο και για τη μείωση των εγγυημένων τιμών πώλησης ενέργειας που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά.

Σύμφωνα, πάντως, με ασφαλείς πληροφορίες, σήμερα θα ανακοινωθεί μέρος των αλλαγών που αφορούν στα φωτοβολταϊκά. Και αυτό διότι κάποιες από τις αλλαγές, κυρίως αυτές που σχετίζονται με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, απαιτούν νομοθετική ρύθμιση. Ετσι, το δεύτερο κύμα ανακοινώσεων αναμένεται από το ΥΠΕΚΑ στο τέλος Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή