Μίχαλος: πρόταση για φορολογία με 15%

Μίχαλος: πρόταση για φορολογία με 15%

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15% και μάλιστα διατήρησή του σε αυτά τα επίπεδα για τουλάχιστον μία πενταετία ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) από τον υπουργό Οικονομικών, κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες.

Ο κ. Κ. Μίχαλος πρότεινε, επίσης, στον κ. Γ. Στουρνάρα την επιβολή, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αντικειμενικών κριτηρίων μόνο για τις περιπτώσεις των επαγγελματικών ομάδων που αποδεδειγμένα με βάση τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων φοροαποφεύγουν συστηματικά. Αλλα φορολογικά θέματα που ετέθησαν στον υπουργό, ήταν η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες και ο συμψηφισμός των οφειλών των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, πρότεινε τη διά νόμου επιβολή της αυτοπληροφόρησης του Δημοσίου, με στόχο να μειωθεί ριζικά η γραφειοκρατία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ ζήτησε ακόμη την ενεργό συμμετοχή των επιμελητηρίων στη διοχέτευση πόρων του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στις ελληνικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, προτείνεται τη διαχείριση των χρημάτων να έχει η ΚΕΕΕ η οποία θα συστήσει 59 επιτροπές στα 59 κατά τόπους επιμελητήρια, στις οποίες θα συμμετέχουν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, τεχνοκράτες και εκπρόσωποι τραπεζών, προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των τραπεζικών κριτηρίων δανειοδότησης.

Ο κ. Μίχαλος επανέλαβε την πρότασή του για σύσταση ειδικού Σώματος Δίωξης του Παρεμπορίου, στο οποίο θα συγκεντρωθούν όλες οι σχετικές αρμοδιότητες που βρίσκονται σήμερα κατακερματισμένες σε διάφορα υπουργεία.

Τέλος, ενημέρωσε τον κ. Στουρνάρα για την πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ να θέσει υπό την αιγίδα του μια μεγάλη εξαγωγικού χαρακτήρα έκθεση ελληνικών προϊόντων με την ονομασία «Made in Greece Expo».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή