Συμφωνία Χατζηδάκη και περιφερειαρχών για υλοποίηση ΕΣΠΑ

Συμφωνία Χατζηδάκη και περιφερειαρχών για υλοποίηση ΕΣΠΑ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο ενεργός συμμετοχή των περιφερειών στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, αλλά και οι τροποποιήσεις που θα γίνουν το προσεχές διάστημα να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους, αποφασίστηκαν χθες κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, με τον πρόεδρο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Γιάννη Σγουρό, και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών, συμφωνήθηκαν τα εξής:

1) Να συμμετάσχει εκπρόσωπος των Περιφερειών στην προετοιμασία των αλλαγών που αποσκοπούν στην απλούστευση των διαδικασιών απορρόφησης των κονδυλίων και υλοποίησης των έργων. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Task Force έχει διαμορφωθεί ένα σχέδιο απλοποίησης των διαδικασιών διαχείρισης του ΕΣΠΑ και των Διαρθρωτικών Ταμείων.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, τις μεγαλύτερες δυσκολίες υλοποίησης εμφανίζουν τα έργα διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων.

2) Να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες των Περιφερειών στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, η οποία άλλωστε θα κινηθεί στην κατεύθυνση που είχε συμφωνηθεί ήδη με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, στόχος είναι η αναθεώρηση να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

3) Να συμμετάσχουν οι Περιφέρειες με ιδέες και προτάσεις στη διαβούλευση για τις αλλαγές που θα γίνουν στον επενδυτικό νόμο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Τα χρήματα είναι διαθέσιμα και αν δεν προλάβουμε να τα αξιοποιήσουμε υλοποιώντας έργα χρήσιμα για τους πολίτες δεν θα υπάρξει ανάπτυξη και πρόοδος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή