ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βιομηχανία: αύξηση στις τιμές εισαγωγών

Αύξηση 2,4% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία του μηνός Ιουνίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2011, έναντι αύξησης 6,7% που σημειώθηκε στην ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2011 προς το 2010. Οπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης κατά τον μήνα Ιούνιο 2012, σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαΐου 2012, σημείωσε μείωση 1,9%, έναντι αύξησης 0,7%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2011. Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2011 – Ιουνίου 2012, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2010 – Ιουνίου 2011, παρουσίασε αύξηση 6,9%, έναντι αύξησης 6,2%, που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η Cosmote ενημερώνει το κοινό ότι υπέπεσε στην αντίληψή της ότι μη σχετιζόμενος με την εταιρεία αποστολέας, αγνώστου ταυτότητος, αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) τα οποία εμφανίζουν την Cosmote ως αποστολέα και ζητούν από τους χρήστες, με πρόσχημα την ασφάλεια των online συναλλαγών τους, να ακολουθήσουν παραπλανητικό σύνδεσμο στο Διαδίκτυο και να αποκαλύψουν απόρρητες πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα. Η Cosmote συνιστά στο κοινό να αγνοήσει τα συγκεκριμένα μηνύματα.

Νέο πλαίσιο για τα ταξιδιωτικά γραφεία

Η τροποποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για τα ταξιδιωτικά γραφεία συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν το προεδρείο της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τουρισμού με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιο Λιάσκο. Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα όπως το ύψος και η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής των γραφείων, τα προγράμματα εκδρομών, οι κυρώσεις στους παραβάτες η σύγκληση επιτροπών, η εντατικοποίηση των ελέγχων, η αναβάθμιση της τουριστικής αστυνομίας. Επίσης, έγινε αναφορά για θέματα που αφορούν τα τουριστικά λεωφορεία, την προβολή και διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού και το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε το προεδρείο της ΓΕΠΟΕΤ για την ανάπτυξη πρωτοβουλίας του υπουργείου Τουρισμού με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ώστε να προλαμβάνονται έκνομες ενέργειες και περιστατικά που υποβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν από την έξαρση της εγκληματικότητας τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

Μειωμένες οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούλιο

Σε ελεύθερη πτώση συνεχίζουν να βρίσκονται οι πωλήσεις αυτοκινήτων, καθώς πλέον θεωρείται δυσβάσταχτο όχι μόνο το κόστος κτήσης, αλλά και το κόστος χρήσης, εξαιτίας της υψηλής τιμής των καυσίμων, των αυξημένων τελών κυκλοφορίας αλλά και των αυξημένων τεκμηρίων με τα οποία επιβαρύνονται από φέτος οι φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιούλιο του 2012 χορηγήθηκαν συνολικά 7.490 άδειες κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα, εκ των οποίων οι 6.215 σε επιβατικά. Τον Ιούλιο του 2011 είχαν χορηγηθεί συνολικά 12.628 άδειες, εκ των οποίων οι 10.901 σε επιβατικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή