Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Coca-Cola Ηellenic

Θετική εμπορευσιμότητα

Αρκετά ικανοποιητική εικόνα παρουσίασε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Coca-Cola Hellenic με περισσότερα από 400.000 τεμάχια να έχουν μεταβιβασθεί. Την ερχόμενη Τρίτη η Coca- Cola Ηellenic ανακοινώνει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης. Οπως έχει υπογραμμίσει ο κ. Δ. Λόης, διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης: «Η οικονομική αβεβαιότητα παραμένει, ενώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς πιέσεις από τις αυξήσεις των τιμών πρώτων υλών».

ΟΤΕ

Ενίσχυση 12,98%

Η μετοχή του ΟΤΕ προσείλκυσε το επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε. Ο τίτλος του οργανισμού σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε σε ποσοστό 12,98%, ενώ περισσότερες από 5,5 εκατ. μετοχές διακινήθηκαν κατά τη διάρκεια των συναλλαγών. Η εταιρεία που ανακοίνωσε από τις πρώτες εισηγμένες τα εξαμηνιαία αποτελέσματα του 2012 έδειξε θετική εικόνα. Πιο συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους έφθασαν τα 411 εκατ. ευρώ έναντι 92,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Lavipharm

Απώλειες 7,77%

Εβδομαδιαίες απώλειες 7,77% κατέγραψε η μετοχή της Lavipharm τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου. Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε και η εμπορευσιμότητα της μετοχής, καθώς διακινήθηκαν περίπου 8.400 τεμάχια της φαρμακευτικής εταιρείας. Η εισηγμένη στη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2012 εμφάνισε ζημίες μετά φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 2,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή χρήση. Η αρνητική εικόνα της εταιρείας επηρεάζεται από τη μείωση των τιμών των φαρμάκων.

Τράπεζα Πειραιώς

Κέρδη μετοχής 7,98%

Ενισχύθηκε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου. Πιo συγκεκριμένα, ο τίτλος κέρδισε 7,98%, ενώ περισσότερα από 5,6 εκατομμύρια τεμάχια άλλαξαν χέρια κατά τη διάρκεια των συναλλαγών. Από τις 27 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας έναντι τιμήματος 95 εκατ. ευρώ. Βασική παράμετρο του εγχειρήματος αποτέλεσε η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή