Αλλάζει ο χάρτης λόγω της μετακόμισης υπουργείων

Αλλάζει ο χάρτης λόγω της μετακόμισης υπουργείων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δρομολογούμενη μετακόμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το κτίριο στην αρχή της λεωφόρου Αχαρνών στο έως σήμερα ανενεργό κτίριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνη στη λεωφόρο Θηβών 196-198 στου Ρέντη, για το οποίο είχαν καταβληθεί σχεδόν 70 εκατ. ευρώ στα τέλη της δεκαετίας του ’90, θα εξοικονομήσει ποσό άνω των 2 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα απελευθερώσει ένα σημαντικό ακίνητο. Η τύχη όμως του εν λόγω ακινήτου μετά την αποχώρηση του υπουργείου μόνο θετική δεν αναμένεται, καθώς το σημείο δεν είναι το ιδανικότερο για την εγκατάσταση π.χ. κάποιου πολυκαταστήματος ή κάποιας μεγάλης εταιρείας. Από την άλλη πλευρά, το κτίριο του Κεράνη έχει μετασκευαστεί και προσφέρει ωφέλιμη επιφάνεια 45.000 τ.μ.

Στον αντίποδα, νέα πνοή αναμένεται να δοθεί στην αρχή της οδού Πατησίων από την επαναλειτουργία τού επί χρόνια κενού ακινήτου του Μινιόν.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση, οι ιδιοκτήτες του κτιρίου (όμιλος Folli-Follie) ξεκινούν αυτές τις μέρες τη μετασκευή του, ύψους 100.000 ευρώ, ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει το ΥΠΕΚΑ (υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), μαζί με τις υπηρεσίες του, από την άνοιξη του 2013. Το ΥΠΕΚΑ θα καταβάλλει περί τα 2 εκατ. ευρώ ετήσιο μίσθωμα, σε σχέση με τα 6 εκατ. ευρώ που καταβάλλει σήμερα, κυρίως λόγω της φιλοξενίας διαφόρων υπηρεσιών του σε αντίστοιχο αριθμό ακινήτων μέσα στο κέντρο.

Εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται και όσον αφορά το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, το 80% των υπηρεσιών του υπουργείου αναμένεται να μεταφερθεί στο κτίριο της λεωφόρου Κηφισίας έως τα τέλη του έτους. Παράλληλα, θα ξενοικιαστούν τα 3-4 κτίρια που έχει νοικιάσει το υπουργείο Υγείας με ετήσιο μίσθωμα 200.000 ευρώ το καθένα, εξοικονομώντας επιπλέον 600.000-800.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω ακινήτων επίσης θα κληθούν να αναζητήσουν νέους μισθωτές ή ενοικιαστές στο πιο δύσκολο περιβάλλον των τελευταίων ετών για τέτοιες κινήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή