Ανοδικά τα κέρδη της ΑΒ Βασιλόπουλος το πρώτο εξάμηνο του έτους

Ανοδικά τα κέρδη της ΑΒ Βασιλόπουλος το πρώτο εξάμηνο του έτους

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της κερδοφορίας καθώς και του μεριδίου αγοράς κατέγραψε η ΑΒ Βασιλόπουλος το α΄ εξάμηνο του 2012, παρά τις ολοένα επιδεινούμενες για τα ελληνικά νοικοκυριά συνθήκες.

Οι επιδόσεις της αλυσίδας υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης επισημάνθηκαν χθες τόσο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄ εξαμήνου του 2012 της Delhaize (πρόκειται για τον βελγικό όμιλο στον οποίο ανήκει η ΑΒ) όσο και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους οικονομικούς αναλυτές που ακολούθησε. «Την ώρα που η Ελλάδα συνεχίζει να κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα, η ΑΒ κατάφερε να κερδίσει μερίδιο αγοράς και να αυξήσει την κερδοφορία της», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πιερ-Ολιβιέ Μπέκερς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Delhaize.

Στον τομέα νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ασίας, όπου υπάγονται και οι δραστηριότητες της ΑΒ, τα έσοδα ανήλθαν κατά το α΄ εξάμηνο του 2012 σε 1.544 εκατομμύρια ευρώ έναντι 961 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011, σημειώνοντας αύξηση 60,5% (σημειώνεται ότι δεν δίνονται στη δημοσιότητα ξεχωριστά αποτελέσματα για την ΑΒ). Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 37 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2012 έναντι 27 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καταγράφοντας αύξηση 35,7%. Η αύξηση αυτή οφείλεται βεβαίως σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι στα φετινά αποτελέσματα έχουν συμπεριληφθεί οι πωλήσεις της αλυσίδας Delta Maxi που δραστηριοποιείται στη βαλκανική αγορά και εξαγοράστηκε από την Delhaize. Ωστόσο, ακόμη και αν εξαιρεθούν τα καταστήματα της Delta Maxi, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση ως αποτέλεσμα των θετικών επιδόσεων στη Ρουμανία και την Ελλάδα. Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους μειώθηκε στο 2,4% από 2,8% πέρυσι ως αποτέλεσμα της επιθετικής πολιτικής τιμών που ακολούθησε ο όμιλος σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό καταστημάτων, το δίκτυο της ΑΒ στην Ελλάδα αριθμούσε στο τέλος του α΄ εξαμήνου του 2012, 259 καταστήματα έναντι 251 στο τέλος του 2011.

Ενα ακόμη κατάστημα, παρά την οικονομική κρίση, προσέθεσε στο δίκτυό της η δεύτερη σε μερίδιο αγοράς αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, ΑΒ Βασιλόπουλος. Χθες εγκαινίασε το τρίτο κατάστημά της στην περιοχή του Βόλου και συγκεκριμένα στη θέση Μαχαιρίτσα. Το κατάστημα διαθέτει χώρο πώλησης 1.250 τ.μ. σε ένα επίπεδο, πέντε ταμεία και 55 θέσεις για τη στάθμευση οχημάτων.

Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, καθώς απασχολεί 31 άτομα προσωπικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή