Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΠΑΠ

Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσίασε η μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν και τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης. Περισσότερα από 4 εκατ. τεμάχια άλλαξαν χέρια, ενώ σε εβδομαδιαία βαση η μετοχή υποχώρησε 2,08%. Ο Οργανισμός κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου εμφάνισε ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων ύψους 258 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι μειωμένα κατα 5,7% σε σύγκριση με του α’ εξαμήνου του 2011.

FLΕΧΟΡΑCΚ

Εβδομαδιαία άνοδο 11,17% κατέγραψε η μετοχή της εμπορικής εταιρείας πλαστικών Flexopack την προτελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Ωστόσο, η εμπορευσιμότητα της μετοχής παρέμεινε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Η εισηγμένη εταιρεία ανήκει στις κερδοφόρες επιχειρήσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα α’ τριμήνου του 2012. Το 77% του τζίρου της εξάγεται στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη. Από τις 7 Ιουνίου ξεκίνησε η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,09 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρείας.

Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ

Σημαντική υποχώρηση 20% κατέγραψε η μετοχή της Μαΐλλης την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε. Η μετοχή της εταιρείας παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης από τις 3 Απριλίου 2009, καθώς οι ζημίες διαμορφώνονται σε επίπεδο μεγαλύτερο από 30% της καθαρής θέσης. Η διοίκηση την τελευταία τριετία υλοποιεί ένα συνολικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και μείωσης κόστους. Τον Οκτώβριο του 2011 ολοκληρώθηκε η χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του ομίλου με την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού συνολικού ύψους 190 εκατ. ευρώ.

Jumbo

Οριακή άνοδο 3,14% εμφάνισε η μετοχή της εισηγμένης εταιρείας Jumbo την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε. Επίσης, περισσότερες από 470.000 μετοχές άλλαξαν χέρια κατά τη διάρκεια των χρηματιστηριακών συνεδριάσεων.

Η οικονομική χρήση που έκλεισε τον Ιούνιο του 2012 εμφάνισε αυξημένες ενοποιημένες πωλήσεις κατά 0,88%. Για την τρέχουσα χρήση Ιουλίου-Ιουνίου 2013, ο όμιλος θα συνεχίσει την επέκτασή του με την προσθήκη πέντε ακόμα καταστημάτων, όπως ανακοίνωσε η διοίκησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή