O ΔΗΚΤΗΣ

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όλα τα πράγματα υπάρχει η πρώτη φορά…

Το ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος στην Ελλάδα δεν είναι δα και κανένα μυστικό, άρα δεν μας ξαφνιάζει. Αλλά το να επιχαίρει ένα υπουργείο γιατί εφάρμοσε για πρώτη φορά τον νόμο για την ανασφάλιστη εργασία, παραδεχόμενο εμμέσως πλην σαφώς ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, είναι κάτι που υπερβαίνει τις διανοητικές μας ικανότητες. Ο λόγος για το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Τι έκανε; Βάσει του ισχύοντος νόμου, το υπουργείο Εργασίας και ο ΣΕΠΕ προχώρησαν στο κλείσιμο της τουριστικής μονάδας στην Πάρο, όταν διαπιστώθηκε ότι απασχολούσε χωρίς ασφάλιση τον Πακιστανό που κατηγορείται για εγκληματική επίθεση σε βάρος 15χρονης. Ομως ο ιδιοκτήτης κατέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας την αναστολή του νόμου, κάτι που επέτυχε και η μονάδα λειτούργησε ξανά. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αμηχανία στο υπουργείο Εργασίας, που σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι από την πλευρά του εφάρμοσε -έστω και για πρώτη φορά- τον νόμο για την παράνομη απασχόληση παράνομων μεταναστών…

Επεκτείνεται και στην Κύπρο η εισηγμένη Πλαστικά Θράκης, καθώς ίδρυσε δύο θυγατρικές εταιρείες. Σήμερα η εταιρεία λειτουργεί παραγωγικές εγκαταστάσεις σε 6 χώρες (Ελλάδα, Σκωτία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και ΗΠΑ) και έχει ιδρύσει εμπορικές εταιρείες σε 4 χώρες (Ιρλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Σερβία). Ταυτόχρονα διατηρεί ένα διευρυμένο δίκτυο πωλήσεων και πραγματοποιεί πωλήσεις σε περισσότερες από 50 χώρες – Ευρώπη, Β. Αμερική, Ιαπωνία, Αυστραλία.

Στην ΕΧΑΕ ο Π. Χριστοδούλου

Ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, εξελέγη νέο μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της μητρικής εταιρείας του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην ΕΧΑΕ. Ο κ. Χριστοδούλου θα αντικαταστήσει τον κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά, διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας. Υπενθυμίζουμε ότι από τις 11 Ιουνίου 2012 ο κ. Χριστοδούλου επέστρεψε στην Εθνική Τράπεζα, καθώς υπήρξε ανώτατο στέλεχος της τράπεζας μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010, οπότε και παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα γενικού διευθυντή στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Το στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του στην τράπεζα το διάστημα 1998-2010, αρχικά με καθήκοντα group treasurer και στη συνέχεια με καθήκοντα γενικού διευθυντή Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χαρτοφυλακίου Ιδιωτών.

Μείωση αποδοχών 8,9% στην Εθνική Ασφαλιστική

Στη γενική συνέλευση της προσεχούς Δευτέρας παραπέμπεται η απόφαση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής για την αποδοχή της πρότασης της εργοδοσίας που αφορά τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση στην εταιρεία. Η πρόταση προβλέπει μηνιαία μεσοσταθμική μείωση αποδοχών της τάξεως 8,9%, η οποία σε συνδυασμό με την παράλληλη κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού οδηγεί σε ετήσια μεσοσταθμική μείωση 14,8% και όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση, η πρόταση αυτή «εξαντλεί πλήρως τις οικονομικές δυνατότητες της εταιρείας». Η νέα πρόταση, αν και βελτιωμένη από την αρχική που προέβλεπε ετήσια μεσοσταθμική μείωση κατά 19,1%, υστερεί αυτής που υπέγραψαν οι υπάλληλοι στην τράπεζα σε ό,τι αφορά την ακροτελεύτια διάταξη, που προβλέπει τη διατήρηση των συμβάσεων οι οποίες έχουν υπογραφεί στο παρελθόν, εφόσον αυτές δεν τροποποιούνται. Η ψηφοφορία της επόμενης Δευτέρας θα είναι μυστική.

Τα μισά καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ σε μέρισμα

Τουλάχιστον το 50% των καθαρών κερδών υποσχέθηκε να διανείμει στους μετόχους της η διοίκηση του ΟΠΑΠ για το 2012. Μιλώντας στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κων. Λουρόπουλος είπε ότι προτίθεται να διατηρήσει τη μερισματική πολιτική στο όριο του 50% της κερδοφορίας του οργανισμού, εφόσον βεβαίως δεν υπάρξει κάποια έκτακτη φορολόγηση των κερδών, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν. Για την πορεία των μεγεθών του ΟΠΑΠ, ο κ. Λουρόπουλος προέβλεψε ότι φέτος θα είναι μονοψήφια, ενώ ερωτηθείς για τους δύο διαγωνισμούς που επικύρωσε άρον άρον το Δ.Σ. υπό τον προηγούμενο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Σπανουδάκη, είπε ότι και οι δύο συμβάσεις εξετάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή