Καθαρά κέρδη ύψους 27,6 εκατ. εμφάνισε η Motor Oil στο 6μηνο

Καθαρά κέρδη ύψους 27,6 εκατ. εμφάνισε η Motor Oil στο 6μηνο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρά κέρδη μετά φόρους ύψους 27,6 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος εταιρειών της Μotor Oil για το α΄ εξάμηνο του 2012 έναντι κερδοφορίας 105,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011 σημειώνοντας πτώση 73,74%. Οπως εξηγεί η διοίκηση της εισηγμένης, η πτώση στα κέρδη οφείλεται στην υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών που οδήγησε σε πτώση της αποτίμησης των αποθεμάτων, καθώς και σε αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές λόγω της ανατίμησης του αμερικανικού δολαρίου.

Η Motor Oil υποστηρίζει ότι η σχετική ομαλοποίηση των τιμών του δολαρίου και του αργού από τον περασμένο Ιούλιο διαμορφώνει θετικές προϋποθέσεις για την πορεία των συνολικών μεγεθών της χρήσης, δεδομένου ότι η εταιρεία είναι σε θέση να πραγματοποιεί υψηλά περιθώρια διύλισης. Οι επενδύσεις του ομίλου της Motor Oil για το σύνολο του τρέχοντος οικονομικού έτους αναμένεται να διαμορφωθούν στα επίπεδα των 35 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση της επιχείρισης, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν το α΄ εξάμηνο του 2012 στο ύψος των 120,2 εκατ. ευρώ ένατι 207,8 εκατ. ευρώ που ήταν η λειτουργική κερδοφορία το α΄ εξάμηνο του 2011, ενώ οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 4,786 δισ. ευρώ από 4,135 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011 καταγράφοντας αύξηση 15,74%.

Οι ταμειακές ροές της Motor Oil ανήλθαν στο επίπεδο των 81,2 εκατ. το πρώτο ήμισυ της φετινής χρονιάς, ενώ η εταιρεία συγκαταλέγεται στις εξωστρεφείς επιχειρήσεις του Χρηματιστηρίου, αφού το 58% επί των πωλήσεων του ομίλου διοχετεύονται σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού. Μετά και την απόκτηση του 26,71% της Cyclon ο όμιλος της Motor Oil επιδιώκει την περαιτέρω καθετοποίησή του και την εξέρευση συνεργειών στον τομέα λιανικής υγρών καυσίμων. Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της που πραγματοιήθηκε στις 28 Ιουνίου αποφάσισε τη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 11.078.298 ευρώ. Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιείται με αντίστοιχη μείωση της

ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,95 ευρώ σε 0,85 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή