Επέκταση του δικτύου από τα Σωληνουργεία

Επέκταση του δικτύου από τα Σωληνουργεία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλασιάστηκε (106,25%) η κερδοφορία των Σωληνουργείων Κορίνθου το πρώτο εξάμηνο του 2012, καθώς τα ενοποιημένα μετά από φόρους κέρδη έφθασαν τα 6,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 3,2 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Ταυτόχρονα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατέγραψε άνοδο κατά 3% και διαμορφώθηκε σε 124 εκατ. ευρώ έναντι 120,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Οπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η θυγατρική του ομίλου της Σιδενόρ που ανήκει συνολικά στον όμιλο Βιοχάλκο, παρά τις αυξημένες πωλήσεις και κατά συνέπεια τις αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης, χάρη στη βέλτιστη διαχείριση των αποθεμάτων και των αγορών πρώτων υλών η εταιρεία πέτυχε τη μείωση του καθαρού δανεισμού, ο οποίος στις 30 Ιουνίου ανήλθε σε 11,3 εκατ. ευρώ έναντι 40,9 εκατ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Οριακά αυξημένα ήταν και τα ίδια κεφάλαια του ομίλου τα οποία διαμορφώθηκαν στις 30/6/2012 σε 159,5 εκατ. ευρώ έναντι 151,4 εκατ. ευρώ στις 31/12/2011.

Ο όμιλος Σωληνουργεία Κορίνθου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σωλήνων παγκοσμίως, διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία αλλά και μια σημαντικά ευρεία γκάμα προσφερόμενων προϊόντων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη σταδιακή ομαλοποίηση του διεθνούς περιβάλλοντος αλλά και την υλοποίηση επενδύσεων σε νέα ενεργειακά έργα και έργα υποδομών, συνιστά θετικό παράγοντα στην αναπτυξιακή πορεία του ομίλου. Παράλληλα, στρατηγικές προτεραιότητες για την εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, αποτελούν η διείσδυση σε νέες αγορές και η επέκταση του δικτύου με στόχο τη διάθεση των προϊόντων σε ένα ολοένα ευρύτερο γεωγραφικό φάσμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή