Στα 548 εκατ. ευρώ ο τζίρος του Ομίλου Τιτάν το α΄ εξάμηνο του έτους

Στα 548 εκατ. ευρώ ο τζίρος του Ομίλου Τιτάν το α΄ εξάμηνο του έτους

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση της τάξεως του 65% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου Τιτάν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 2% σε 548 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, κατά το δεύτερο τρίμηνο σημειώθηκε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 6% σε 322 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν είχε συμβεί επί έξι διαδοχικά τρίμηνα. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στη διαφαινόμενη αρχή της ανάκαμψης της κατασκευαστικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, αλλά και στην αύξηση των εξαγωγών από την ελληνική αγορά προς το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, η ζήτηση στην ελληνική αγορά τσιμέντου υποχωρεί με ρυθμό της τάξεως του 40% φέτος, με αποτέλεσμα η κατανάλωση τσιμέντου στο σύνολο του 2012 να διαμορφωθεί περίπου στο 25% της προ πενταετίας ζήτησης.

Η τελευταία φορά που η κατανάλωση βρέθηκε στα επίπεδα αυτά ήταν το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1960, ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση του ομίλου. Οσον αφορά την αγορά των ΗΠΑ, η συνεχής αύξηση της κατανάλωσης τσιμέντου καθόλη την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του κύκλου εργασιών του Τιτάνα στην εν λόγω αγορά κατά 16%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή