Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, αρμόδιου για την εποπτεία των Δικτύων της Μεταφοράς και της Διανομής, υπέβαλε ο καθηγητής ΕΜΠ Νικόλαος Χατζηαργυρίου, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Αρθούρο Ζερβό και θα ισχύσει από 1ης Σεπτεμβρίου 2012. Ο κ. Χατζηαργυρίου είχε αναλάβει κυρίως το έργο του διαχωρισμού των λειτουργιών της επιχείρησης και της ίδρυσης των θυγατρικών, έργο το οποίο ολοκληρώθηκε.

Στο μεταξύ και ενώ οι αποφάσεις για αλλαγή της διοίκησης της ΔΕΗ φαίνεται ότι μετατέθηκαν για τον Δεκέμβριο, οπότε λήγει η σύμβαση του κ. Ζερβού, στο στόχαστρο δημοσιευμάτων βρέθηκε ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης, Αργύρης Οικονόμου. Δημοσιεύματα ιστοσελίδας φέρουν τον κ. Οικονόμου να παραδέχεται ότι βρίσκεται ο ίδιος πίσω από τις διαρροές για τις οικονομικές απολαβές του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Θέου. O κ. Οικονόμου εμφανίζεται επίσης να εξυμνεί τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλο αλλά και τον πρώην διοικητή Τ. Αθανασόπουλο και να αφήνει αιχμές εναντίον του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. Ε. Μπουζούλα. Το ίδιο δημοσίευμα φέρει τον κ. Οικονόμου να στρέφεται και κατά του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Νίκου Βασιλάκου. H αναφορά προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την έντονη αντίδραση του κ. Βασιλάκου, ο οποίος φέρεται να ζήτησε κάλυψη από τον κ. Ζερβό. Ακολούθησε επίσημη δήλωση του κ. Οικονόμου που αναφέρει τα εξής: «Αναφορικά με χαρακτηρισμούς που μου αποδίδονται από ιστοσελίδα -που συστηματικά επιτίθεται εναντίον μου κατά τους τελευταίους δύο μήνες- σχετικά με τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), κ. Ν. Βασιλάκο, δηλώνω κατηγορηματικά ότι πέραν του αυτονόητου σεβασμού και της τιμής που έχω και οφείλω να έχω για τον πρόεδρο της ΡΑΕ, η άποψη και εικόνα που έχω προσωπικά για τον κ. Βασιλάκο, όσον αφορά το επαγγελματικό και προσωπικό του ήθος, την επιστημονική επάρκεια και διαδρομή του και τον τρόπο που εκπληρώνει τα πραγματικά δύσκολα καθήκοντά του, ουδόλως ανταποκρίνονται στους αντίστοιχους χαρακτηρισμούς. Αντίθετα, η άποψή μου για τον κ. Βασιλάκο είναι απολύτως θετική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή