Αυξήθηκε 2,7% το ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων στο 9μηνο

Αυξήθηκε 2,7% το ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων στο 9μηνο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 2,7% παρουσίασε στο εννεάμηνο το συνολικό ενεργητικό αμοιβαίων κεφαλαίων. Εναντι του δεύτερου τριμήνου η αύξηση αυτή διαμορφώθηκε στο 3,5%.

Το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων της θεσμικής διαχείρισης διαμορφώθηκε στο τέλος του Σεπτεμβρίου στα 8,48 δισ. ευρώ έναντι 8,15 δισ. ευρώ του προηγούμενου τριμήνου, παρουσιάζοντας αύξηση 4%. Θετικές αποδόσεις καταγράφηκαν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες αμοιβαίων κεφαλαίων, ιδιαίτερα στα Μετοχικά (υψηλότερη μέση απόδοση 14,95%) και τα Μετοχικά Αναπτυσσομένων Αγορών, ενώ αύξηση παρουσίασαν και τα υπό διαχείριση κεφάλαια του Asset management.

Αναλυτικότερα, στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων διαμορφώθηκε στα 5.368 εκατ. ευρώ, έναντι 5.229 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Το τρίτο τρίμηνο του έτους έκλεισε με συνολικές εκροές ύψους 215,5 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μεγάλης εκροής κεφαλαίων στην κατηγορία των αμοιβαίων Χρηματαγοράς Βραχυπρόθεσμης Διάρκειας. Οι Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου έκλεισαν το τρίτο τρίμηνο του 2012 με υψηλό μεσοσταθμικό discount 45,03%, συνολικό ενεργητικό 22,9 εκατ. ευρώ. Για τις τέσσερις εταιρείες επενδύσεων ακίνητης Περιουσίας εκτιμάται ότι το σύνολο των επενδύσεών τους σε ακίνητα δεν θα ξεπερνάει τα 1.375 εκατ.

Τέλος, στις 28 Σεπτεμβρίου το σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων (Asset Management) των τεσσάρων ΑΕΠΕΥ (Ανώνυμες Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών) μελών της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών και των 15 ΑΕΔΑΚ (Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων) Διευρυμένου Σκοπού, διαμορφώθηκαν σε 1.715 εκατ. ευρώ έναντι 1.576 εκατ. ευρώ που ήταν στις 29 Ιουνίου, δηλαδή αύξηση 8,81%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή