Η «Μπάμπης Βωβός» καταθέτει αίτηση για το άρθρο 99

Η «Μπάμπης Βωβός» καταθέτει αίτηση για το άρθρο 99

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαίωσε χθες τις πληροφορίες για κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, η διοίκηση της Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική, η οποία πλέον εισέρχεται σε μία διαφορετική περίοδο της 38χρονης ιστορίας της. H διοίκηση σχεδιάζει σειρά ενεργειών, με σημείο αναφοράς το πρόγραμμα λειτουργικής αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει. Εφόσον η εταιρεία υπαχθεί στο άρθρο 99, τότε θα επιχειρήσει να επιτύχει συμφωνία διακανονισμού με τους πιστωτές της, κυρίως τις τράπεζες. Η αλήθεια είναι ότι η προσφυγή στο ΣτΕ της Επιτροπής Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα, με αίτημα την ακύρωση της επένδυσης που σχεδίαζε η εισηγμένη στον Βοτανικό και η εν συνεχεία ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ, είναι ο κυριότερος λόγος που προκάλεσε την «πτώση» της Μπ. Βωβός – Διεθνής Τεχνική, καθώς η εταιρεία είχε συνάψει σημαντικά δάνεια για την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, που ήταν και η μεγαλύτερη της ιστορίας της.

Αυτό επισήμανε σε χθεσινή δήλωσή του και ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας, Μπάμπης Βωβός, ο οποίος πάντως εξακολουθεί να θεωρεί ότι η εταιρεία είναι βιώσιμη και λειτουργικά υγιής. Εκ των πραγμάτων πάντως, η σημαντική ακίνητη περιουσία του ομίλου θα αποτελέσει το κύριο εργαλείο για την έξοδο από την κρίση και την κάλυψη των ζημιών, σε συνδυασμό και με την επίτευξη διακανονισμού με τις πιστώτριες τράπεζες, σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών της εταιρείας. Το αρνητικό στην περίπτωση της Μπ. Βωβός είναι ότι οι υποχρεωτικές πωλήσεις ακινήτων της, στην υφιστάμενη, λίαν αρνητική οικονομική συγκυρία, θα την αναγκάσουν να μεταβιβάσει ακίνητα σε τιμές πολύ χαμηλότερες από την αξία κτήσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή