ΔΗΚΤΗΣ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαξε εκκαθαριστές η ΤτΕ στην υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια

Το μαχαίρι στο κόκαλο επιχειρεί να βάλει η Τράπεζα της Ελλάδος στο θέμα της Ασπίς Πρόνοια, προχωρώντας σε νέες αλλαγές των προσώπων που εμπλέκονται στη διαδικασία της εκκαθάρισης, με στόχο την ταχύτερη ολοκλήρωση της υπόθεσης. Μετά την τοποθέτηση του κ.Παπακωστόπουλου ως νέου επόπτη εκκαθάρισης προχώρησε και στην τοποθέτηση του κ. Ραουνά ως νέου εκκαθαριστή τόσο για την Ασπίδα όσο και για την Commercial Value. Οι αλλαγές κρίθηκαν επιβεβλημένες μετά τη διαπίστωση καθυστερήσεων και φαινομένων που φωτογραφίζουν τη διοχέτευση δικαστικών ανακοπών από ασφαλισμένους, σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία.

Νeoset

Δεν έγινε δεκτό από το αρμόδιο δικαστήριο το αίτημα της Neoset για την έκδοση προσωρινής διαταγής που θα απαγόρευε κάθε δίωξη και μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της από πιστωτές. Το αίτημα είχε υποβληθεί μαζί με την αίτηση για υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99. Η απόφαση εκτιμάται ότι ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση διαταγών πληρωμής από προμηθευτές και πιστωτές της εταιρείας.

Συνάντηση για επενδύσεις

Την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου πέρασε χθες ο επικεφαλής της Ελαΐς – Unilever Hellas κ. Σπύρος Δεσύλλας. Κι αυτό διότι ο κ. Σαμαράς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απόφαση της εταιρείας να μεταφέρει την παραγωγή 110 κωδικών στην Ελλάδα σε μια στιγμή που το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η μετάβαση από τη δημοσιονομική προσαρμογή στην προσέλκυση επενδύσεων και στην ανάκαμψη της οικονομίας. Ο υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, που μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό Θ. Σκορδά συμμετείχαν στη συνάντηση, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει ανάλογες προσπάθειες με στόχο την ανάπτυξη.

Χ.Α.

Πρεμιέρα στις 3 Δεκεμβρίου για τον νέο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στο Χ.Α. Καταργείται ο Ftse 20 και αντικαθίσταται από τον Ftse/xa/Large Cap. Ο νέος δείκτης θα έχει 25 μετοχές αντί 19 του Ftse 20 (είχε αφαιρεθεί η μετοχή του Τ.Τ.). Θα προστεθούν οι εξής μετοχές: ΟΛΠ, Eurobank Properties, Frigoglass, ΕΧΑΕ,Τέρνα Ενεργειακή και Intralot.

Vodafone: αντίδραση στο σχέδιο εθελουσίας

Αντιδρούν οι συνδικαλιστές της Vodafone στο προγραμμα μίνι εθελουσίας εξόδου στην εταιρεία. Οι συνδικαλιστές καλούν τους εργαζομένους να μην υποβάλουν αιτήσεις, θεωρώντας ότι αυτό θα είναι μόνον η αρχή για άλλα αντίστοιχα προγράμματα σε άλλα τμήματα της εταιρείας. Μάλιστα, οι συνδικαλιστές της Vodafone καλούς τους εργαζομένους σε καθημερινές στάσεις εργασίας. Αντίθετα με τη Vodafone, το προγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ φαίνεται να πηγαίνει καλά, αφού σχεδόν 1.200 εργαζόμενοι από τους 1.600 έχουν ενδιαφερθεί να ενταχθούν σε αυτό. Και αυτό συνέβη μόλις σε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωσή του.

Εκμισθώθηκε σε ιδιώτες η πρώτη μεγάλη δημόσια έκταση

Ολοκληρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια εκμίσθωση και τουριστική εκμετάλλευση από ιδιώτες της πρώτης μεγάλης δημόσιας έκτασης. Πρόκειται για έκταση 427.515 τ.μ. και ακτογραμμής 750 μέτρων στην περιοχή Σκοτίνα Πιερίας. Κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, ανάδοχος ανακηρύχθηκε η Ενωση Προσώπων που αποτελείται από τους Ελληνοαμερικανούς Γεώργιο Δεληγιάννη, Χρήστο Χιονίδη και την εταιρεία αμερικανικού δικαίου Surface Technologies Corporation. Η διαδικασία ξεκίνησε με την προκήρυξη του διαγωνισμού από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου στα τέλη του 2010. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοδότρια Ενωση Προσώπων θα καταβάλει εφάπαξ 420.000 ευρώ και ετήσιο μίσθωμα 240.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος 4 αστέρων και κάμπινγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή