Εμφαση στους τομείς της ασφάλειας δίνει ο ΟΛΠ

Εμφαση στους τομείς της ασφάλειας δίνει ο ΟΛΠ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα ολοκληρώνεται η Τεχνική Συνάντηση Εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SUPPORT (Security Upgrade for Ports), που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ. Ο Πειραιάς και το λιμάνι του Γκέτεμποργκ έχουν επιλεγεί για προσαρμογή σε πραγματική κλίμακα νέων εφαρμογών ασφαλείας, στο πλαίσιο του εν λόγω κοινοτικού προγράμματος.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο ΟΛΠ, ιδίως όσον αφορά το ελληνικό λιμάνι, θα εφαρμοστεί (στο λιμάνι της κρουαζιέρας) μια νέα πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα ελέγχεται η πρόσβαση ανθρώπων και οχημάτων βάσει του κώδικα ISPS. Η πλατφόρμα ελέγχου χρησιμοποιεί λογισμικό και υλικά τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία μετά την αξιολόγηση θα αποτελέσουν περιουσία του ΟΛΠ Α.Ε.

Η πλατφόρμα αυτή στη συνέχεια θα επεκταθεί και στους επτά τομείς ασφάλειας (ΣΑΛΕ) του λιμένα Πειραιά.

Το πρόγραμμα SUPPORT στοχεύει στην αύξηση του τρέχοντος επιπέδου ασφάλειας των λιμένων βάσει και των διαρκώς εξελισσόμενων διεθνών κανονισμών και προτύπων, σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο πραγματικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΛΠ, η ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά απαιτεί συνεχή δραστηριότητα, κάτι που επιτυγχάνεται με επτά αυτόνομους θυλάκους και πλήρη σχέδια ασφάλειας.

Επέκταση δραστηριοτήτων

Πέραν του τομέα της ασφάλειας, συνεχίζεται κανονικά και το σχέδιο για την επέκταση των δραστηριοτήτων του λιμανιού, ιδίως όσον αφορά τον τερματικό σταθμό αυτοκινήτων.

Οπως προέκυψε εντός της εβδομάδας, τον Σεπτέμβριο θα έχει τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός φόρτωσης αυτοκινήτων στο Νέο Ικόνιο, κάτι που αποφασίστηκε σε σχετική σύσκεψη.

Για τον σκοπό αυτό, έχουν ήδη αρχίσει συνομιλίες μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΠ, ναυτιλιακών εταιρειών και εταιρειών logistics, προκειμένου να ισχύσει το εν λόγω χρονοδιάγραμμα.

Μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική γραμμή από το Θριάσιο μέχρι τις εγκαταστάσεις της Cosco στο Νέο Ικόνιο, μήκους 17 χιλιομέτρων, ενώ σύντομα η γραμμή θα επεκταθεί και στις εγκαταστάσεις του εμπορευματικού σταθμού του ΟΛΠ. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ, ο Τομέας Διακίνησης Αυτοκινήτων του Οργανισμού παρουσίασε συνολική αύξηση 9,8% κατά το 2012, έναντι του 2011.

Η διακίνηση αυτοκινήτων μέσω του ΟΛΠ για άλλα λιμάνια της Μεσογείου αυξήθηκε κατά 22,8%, ενώ η εγχώρια διακίνηση μειώθηκε κατά 38,2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή