Δύσκολη η έξοδος του Ιατρικού Αθηνών από το Χρηματιστήριο

Δύσκολη η έξοδος του Ιατρικού Αθηνών από το Χρηματιστήριο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν αδύνατη θεωρείται η συγκέντρωση του 90% του μετοχικού κεφαλαίου του Ιατρικού Αθηνών προκειμένου να διαγραφεί η μετοχή από το χρηματιστηριακό ταμπλό. Απομένουν ακόμη τρεις εργάσιμες μέρες μέχρι και την Παρασκευή όπου ολοκληρώνεται η διαδικασία της δημόσιας πρότασης.

Μέχρι σήμερα ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος, Γιώργος Αποστολόπουλος, ελέγχει το 38,34% του μετοχικού κεφαλαίου και μαζί με τον γερμανικό όμιλο υγείας Asklepios που ελέγχει το 30,73% της εταιρείας συγκεντρώνουν αθροιστικά το 69,07%. Απομένει ακόμη να συγκεντρωθεί ένα ποσοστό 20,93% μέχρι να φθάσει ο βασικός μέτοχος το 90% για να κάνει χρήση του squezze out και να απαιτήσει να αποκτήσει το υπόλοιπο 10% από το ευρύ επενδυτικό κοινό. Ωστόσο η μετοχή χθες έκλεισε στα 0,869 ευρώ με άνοδο 0,12% όταν η τιμή της δημόσιας πρότασης είναι 0,80 ευρώ. Το τελικό αποτέλεσμα της δημόσιας πρότασης θα δημοσιοποιηθεί το αργότερο το απόγευμα της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, οι μέτοχοι δεν θα φανούν πρόθυμοι να πουλήσουν τις μετοχές τους ώς τη λήξη της προσφοράς, καθώς συνεχίζεται η άνοδος της μετοχής που έχει ξεπεράσει την τιμή της δημόσιας πρότασης.

Να σημειώσουμε ότι το Ιατρικό Αθηνών έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Asklepios για έξοδο από το Χ.Α. και την κοινή πορεία της εταιρείας εκτός χρηματιστηρίου. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 17.10.2013 η εταιρεία Γ. Αποστολόπουλος αγόρασε συνολικά 31.434 μετοχές του Ιατρικού Αθηνών, έναντι συνολικού τιμήματος 25.147,20 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή