O ΔΗΚΤΗΣ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο έκτακτες περιπτώσεις στις ΔΟΥ 2 και 3 Ιανουαρίου

Μόνο έκτακτες συναλλαγές θα πραγματοποιούνται στις εφορίες την Πέμπτη και την Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου 2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, θα επιτρέπονται μόνο περιπτώσεις συναλλαγών που δεν μπορούν να αναβληθούν. Ειδικότερα, θα επιτρέπονται οι εξής συναλλαγές:

α) Η χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του.

β) Η παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014.

γ) Η κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία.

δ) Η κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς κ.λπ.

Ελαφρά βελτίωση θα παρουσιάσει ο συνολικός δανεισμός των εισηγμένων για το 2013, που εκτιμάται ότι θα κλείσει στα 37 δισ. ευρώ, έναντι 37,63 δισ. που ήταν το 2012. Στα έξι χρόνια της ύφεσης η χειρότερη χρονιά από πλευράς δανεισμού ήταν το 2008. Ειδικότερα, το 2008 ο συνολικός δανεισμός είχε ανέλθει στα 43,91 δισ. ευρώ. Το 2009 ο δανεισμός παρουσίασε αισθητή βελτίωση, υποχωρώντας στα 41,73 δισ. ευρώ, το 2010 μειώθηκε ελαφρώς στα 41,73 δισ. ευρώ. Η μεγαλύτερη μείωση (4,19 δισ. ευρώ) επετεύχθη τη διετία 2011-2012, καθώς από τα 41,82 δισ. ευρώ το 2011 προσγειώθηκε ο δανεισμός το 2012 στα 37,63 δισ. ευρώ.

Πόλος έλξης οι αρχαιότητες

Τα ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος αρέσουν περισσότερο στους ξένους ταξιδιώτες στην Αθήνα σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Βooking.com. Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεών τους είναι η ιστορία της πόλης, στην τρίτη τα ψώνια, στην τέταρτη τα αξιοθέατα και στην πέμπτη τα μουσεία. Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα απάντησαν ότι αυτό που τους αρέσει περισσότερο στην Αθήνα είναι τα ψώνια και ακολούθως τα ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος, τα μουσεία, η ιστορία και τα αξιοθέατα. Η πρωτεύουσα πέρυσι ανέκαμψε τουριστικά, ενώ και για το 2014 τα μηνύματα είναι θετικά για αύξηση του εισερχόμενου ταξιδιωτικού ρεύματος στον αθηναϊκό τουριστικό προορισμό.

Οι ισπανικές τράπεζες βγήκαν από τον μηχανισμό στήριξης

Η Ισπανία βγήκε επισήμως από το πρόγραμμα στήριξης για τις τράπεζές της το οποίο είχε υιοθετηθεί την άνοιξη του 2012 από την Ευρωζώνη, ανακοίνωσε σήμερα το ευρωπαϊκό ταμείο που κατέβαλε στη χώρα 41,3 δισ. ευρώ. «Το σχέδιο αρωγής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την Ισπανία τερματίζεται σήμερα με επιτυχία. Από την έναρξή του, ο ΕΜΣ κατέβαλε 41,3 δισ. ευρώ στην ισπανική κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της. Η Ισπανία δεν θα ζητήσει επιπλέον πρόγραμμα αρωγής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

«Φόρο εκατομμυριούχων» θα επιβάλει η Γαλλία

Το «πράσινο φως» στην επιβολή του «φόρου των εκατομμυριούχων» έδωσε τελικά το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας στην κυβέρνηση, θέτοντας ένα τέλος σε μια πολύμηνη πολιτική διαμάχη. Με τη νέα εκδοχή του νόμου, οι εταιρείες καλούνται να αποδώσουν φόρο 75% στις ετήσιες αποδοχές άνω του ενός εκατομμυρίου που παραχωρούν στα ακριβοπληρωμένα στελέχη τους. Μάλιστα, οι μεγάλοι ποδοσφαιρικοί όμιλοι, οι οποίοι καταβάλλουν πακέτα εκατομμυρίων στους κορυφαίους παίκτες τους, απείλησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις. Υστερα, όμως, υπαναχώρησαν από τα σχέδια αυτά. Αρχικά, η γαλλική κυβέρνηση σχεδίαζε τη φορολόγηση φυσικών προσώπων με συντελεστή 75% για ετήσια εισοδήματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η προοπτική και μόνον της επιβολής του φόρου αυτού ήταν αρκετή για να μεταστεύσουν 5.000 από τους πλέον εύπορους Γάλλους στο εξωτερικό, όπως ο Μπερνάρ Αρνό (φωτ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή