Εν συντομια

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βράβευση Interamerican από το World Finance

Με το πρώτο βραβείο αξίας για την Ελλάδα του «World Finance», του περιοδικού παγκοσμίου κύρους που οργανώνει σε ετήσια βάση τα «Insurance Awards», βραβεύθηκε για το 2013 η Interamerican Γενικών Ασφαλειών. Η αξιολόγηση αναπτύχθηκε σε 60 χώρες, αναγνωρίζοντας στις εταιρείες που βραβεύθηκαν δυναμική ανάπτυξης και υψηλό βαθμό ανταπόκρισης στις σύγχρονες συνθήκες της αγοράς. Η βράβευση δικαιώνει τη στρατηγική εστίαση της Interamerican στους κλάδους των γενικών ασφαλειών, όπου η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο με κυρίαρχο τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου (66% του εταιρικού χαρτοφυλακίου το 2012). Στο κλείσιμο του 2013 τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στους κλάδους ζημιών είναι περίπου 212 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι βελτιώνουν περαιτέρω το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στις γενικές ασφάλειες, που το 2012 είχε διαμορφωθεί στο 9,3%. Στον κλάδο αυτοκινήτου η εταιρεία έχει επιτύχει σημαντική ανάπτυξη το 2013, αξιοποιώντας όλα τα δίκτυα διανομής, αλλά και πρωτοβουλίες για την απλοποίηση στη διαχείριση και την έκδοση συμβολαίου μέχρι τη διαχείριση της αποζημίωσης.

Ο όμιλος Γρ. Σαράντης ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στην Πορτογαλία με την επωνυμία Sarantis Portugal με έδρα τη Λισσαβώνα. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, ο όμιλος έχει ήδη παρουσία στην αγορά της Πορτογαλίας από το 2009 μέσω εξαγωγών προς υπό-διανομέα, όπου διανέμει τα καλλυντικά και αρωματικά προϊόντα ευρείας διανομής BU, C-THRU, STR8 και BIOTEN. Η Γρ. Σαράντης προσδοκά αύξηση του κύκλου εργασιών στα 4 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση από 800.000 ευρώ που είναι σήμερα ο κύκλος εργασιών στη Πορτογαλία. Ταυτόχρονα η εταιρεία τον ερχόμενο Μάρτιο θέτει σε λειτουργία τη νέα μονάδα στα Οινόφυτα.

Συμψηφισμός οφειλών

Τον συμψηφισμό οφειλών του ΛΑΓΗΕ με τις φορολογικές υποχρεώσεις των ηλεκτροπαραγωγών προς το Δημόσιο ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ). Οπως σημειώνει στη σχετική επιστολή, οι ηλεκτροπαραγωγοί ΑΠΕ είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν τον αναλογούντα ΦΠΑ για ληξιπρόθεσμα τιμολόγια ύψους 800 εκατ. ευρώ, που έχουν εκδώσει στο όνομα του ΛΑΓΗΕ και τα οποία δεν έχουν εισπράξει εδώ και έξι συνεχείς μήνες. Το πρόβλημα καθίσταται εξαιρετικά οξύ, όπως σημειώνει ο ΣΠΕΦ, ενόψει της προθεσμίας του Ιανουαρίου, κατά την οποία χιλιάδες παραγωγοί με βιβλία Β΄ κατηγορίας θα πρέπει να καταβάλουν ΦΠΑ για όλο το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

Εγκρίθηκε καταφύγιο τουριστικών σκαφών στον λιμένα Μανδρακίου

Εγκρίθηκε η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στον λιμένα Μανδρακίου στην Κω με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη. Το καταφύγιο θα χωροθετηθεί στο ανατολικό τμήμα της λιμενολεκάνης του λιμένα και θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του ελλιμενισμού 47 σκαφών. Οι ανάγκες του καταφυγίου σε εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού καυσίμων, παραλαβής αποβλήτων, ανέλκυσης-καθέλκυσης σκαφών κ.ά. θα καλύπτονται από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του λιμένα Κω. Στη χερσαία ζώνη του καταφυγίου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων, ενώ δεν προβλέπονται και χώροι στάθμευσης. Για την υλοποίηση περιορισμένων παρεμβάσεων στη χερσαία ζώνη προβλέπονται έργα συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Στην απόφαση της υπουργού προβλέπεται η παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης του καταφυγίου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω. Στο πλαίσιο αυτό θα συναφθεί μέσα σε διάστημα έξι μηνών μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του Λιμενικού Ταμείου σχετική σύμβαση που θα προβλέπει την παραχώρηση του καταφυγίου για διάστημα 23 ετών.

Στην Πάτρα θα ανοίξει το 28ο κατάστημά της η Η&Μ

Το 28ο κατάστημά της στην Ελλάδα θα ανοίξει στις αρχές Μαρτίου η H&M. Μάλιστα, το νέο κατάστημα της γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας θα διαθέτει είδη ένδυσης αποκλειστικά για βρέφη και παιδιά. Το κατάστημα, τριών ορόφων, έκτασης 900 τ.μ. θα λειτουργήσει στην Πάτρα, στη οδό Αγίου Νικολάου 25. «Η Πάτρα είναι μια από τις πιο σημαντικές και μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανοίγουμε το πρώτο μας κατάστημα σε ένα τόσο κομβικό σημείο. Στην H&M επενδύουμε με γνώμονα την ισχυροποίηση του Η&Μ brand στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα είμαστε σε μια συνεχή αναζήτηση για νέο προσωπικό και εσωτερική εξέλιξη» δήλωσε η κ. Ντομινίκ Φαντατσίνο, υπεύθυνη για την Η&Μ στην Ελλάδα. Η H&M δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή