Συντομα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καρελια

Επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ

Στο επίπεδο των 3 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι επενδύσεις της καπνοβιομηχανίας Καρέλια το 2013, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Καρέλιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρωτοχρονιάτικη εορτή των εργαζομένων. Οι επενδύσεις είχαν στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας, τη βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών, ενώ πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1,9 εκατ. ευρώ έχουν ήδη δρομολογηθεί για τις αρχές του 2014.

Ελλάκτωρ

Η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε ότι η Κοινοπραξία Ακτωρ- Ηλέκτωρ, τα μέλη της οποίας αποτελούν θυγατρικές της, υπέγραψε σύμβαση αναφορικά με το έργο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων του Δήμου Σόφιας – Μελέτη και Κατασκευή Μονάδας Μηχανικής Βιολογικής Επεξεργασίας (ΜΒΕ) και παραγωγής απορριμματογενούς καυσίμου (Refuse Derived Fuel – RDF), συνέχεια Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού που προκήρυξε ο Δήμος Σόφιας συνολικού ύψους 90 εκατ. ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.Το έργο αφορά τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και θέση σε λειτουργία της Μονάδας Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Δήμου Σόφιας δυναμικότητας 410.000 τόνων ετησίως.

Σαράντης

Ο όμιλος Σαράντη ανακοίνωσε τη σύσταση θυγατρικής εταιρείας στην Πορτογαλία με την επωνυμία Sarantis Portugal, η οποία εδρεύει στην Λισσαβώνα.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος έχει ήδη παρουσία στην αγορά της Πορτογαλίας από το 2009 μέσω εξαγωγών προς υπο-διανομέα, όπου διανέμει τα καλλυντικά και αρωματικά προϊόντα ευρείας διανομής BU, C-THRU, STR8 και BIOTEN. Η έναρξη λειτουργίας της θυγατρικής εταιρείας, η οποία αναλαμβάνει την τιμολόγηση των προϊόντων απευθείας προς την πορτογαλική αγορά, πραγματοποιήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2014.

ΔΕΗ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η ΔΕΗ παρουσίασαν την περασμένη Πέμπτη, σε κοινή εκδήλωση, τις τρεις επώνυμες έδρες που θα ενισχύσουν το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου με την πλήρη χορηγική υποστήριξη της ΔΕΗ. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της ΔΕΗ –η πρώτη που γίνεται στην Ελλάδα μεταξύ ενός Πανεπιστημίου και μιας πολύ μεγάλης εταιρείας, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής– αξιοποιώντας τον νεοσύστατο θεσμό των Επωνύμων Εδρών με βάση το άρθρο 47 του Ν. 4009/2011, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή