Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΧΑΕ

Καλύτερη απόδοση

Την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως στις πρώτες συνεδριάσεις του 2014 κατέγραψε το χρηματιστήριο. Ταυτόχρονα την πρώτη εβδομάδα του 2014 η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε ικανοποιητικά επίπεδα, με αποτέλεσμα να ωφεληθούν τα έσοδα της μητρικής εταιρείας του χρηματιστηρίου.

Ωστόσο, οι εγχώριοι επενδυτές παραμένουν νωθροί, λόγω της εφαρμογής της διπλής φορολογίας από τις 2 Ιανουαρίου 2014. Δηλαδή, εφαρμόζεται και ο φόρος υπεραξίας 15% και ο φόρος επί των πωλήσεων 0,2%.

Aegean Αirlines

Κέρδη 59,2 εκατ.

Με το δεξί άρχισε τη νέα χρονιά η μετοχή της Aegean Airlines, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 13,71% με αρκετά καλή εικόνα και στην εμπορευσιμότητα του τίτλου. Να σημειώσουμε ότι η αεροπορική εταιρεία το εννεάμηνο του 2013 επέστρεψε στην κερδοφορία, καταγράφοντας κέρδη 59,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 8,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 21% στα 532,4 εκατ. Επίσης, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 15%, καθώς η εισηγμένη μετέφερε 3,2 εκατ. επιβάτες.

Ηρακλής

Ζημίες 118 εκατ.

Στα επίπεδα της δεκαετίας του ’60 έχει επιστρέψει η ζήτηση τσιμέντου στην εγχώρια αγορά. Η εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει τις εταιρείες του κλάδου σε συσσωρευμένες ζημίες τα τελευταία χρόνια. Η μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας «Ηρακλής» υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 3,71%. Η εταιρεία, που ελέγχεται μετοχικά από τη γαλλική Lafarge, ανακοίνωσε στο εννεάμηνο του 2013 ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους 118,0 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημίες μετά από φόρους 70,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Forthnet

Αγοραστικό ενδιαφέρον

Εβδομαδιαία κέρδη 18,93% σημείωσε η μετοχή της Forthnet. Η πληροφορία της «Κ» ότι η Vodafone φαίνεται να έχει σχηματίσει κοινό μέτωπο με τους Αραβες προκειμένου να αποτρέψουν την εξαγορά της Forthnet από τη Wind Hellas δημιούργησε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου στη Forthnet, η Vodafone έχει αποκτήσει τον έλεγχο του 7% των μετοχών της εταιρείας. Ετσι, σε συνεργασία με τη Forgentο, η οποία κατέχει το 44% της Forthnet, ελέγχουν πλήρως την εισηγμένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή