ΤΧΣ: Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για τη Eurobank

ΤΧΣ: Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για τη Eurobank

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, αλλά και την υποστήριξη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) «στην προσήλωση της Eurobank στην προσπάθεια πρόσβασης στις αγορές» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ταμείο. Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι οι καθυστερήσεις στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του stress test αλλά και στην ψήφιση του νέου νόμου για τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών οδηγούν σε χρονική μετάθεση της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank.

Η ανακοίνωση του Ταμείου φαίνεται ότι αποτελεί έμμεση απάντηση και σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι η πώληση τραπεζών σε τιμές αγοράς μπορεί να έχει και νομικές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΧΣ: «Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Eurobank και του ΤΧΣ σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας από τη Eurobank για την άντληση περίπου 2 δισ. ευρώ μέσω αύξησης κεφαλαίου, το χρονοδιάγραμμα της συναλλαγής θα προσαρμοστεί ούτως ώστε να ληφθεί υπόψη σε αυτό η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μελλοντικών κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, καθώς και του νέου πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης.

Η Eurobank και το ΤΧΣ εκτιμούν το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών στη διαδικασία της εν λόγω αύξησης. Το ΤΧΣ υποστηρίζει την προσήλωση της Eurobank στην προσπάθεια πρόσβασης στις αγορές για την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της τράπεζας το συντομότερο δυνατόν. Η Eurobank αναμένει ότι η κεφαλαιακή της θέση κατά την 31η Δεκεμβρίου 2013 θα είναι υψηλότερη από τα ελάχιστα εποπτικά όρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή