Σύντομα (16/1/14)

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομοθετική παρέμβαση για πρόσληψη ανέργων

Νομοθετική παρέμβαση ύστερα από εισήγηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια που έθεταν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι φορείς του Δημοσίου στην πρόσληψη επιτυχόντων ανέργων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, με κοινή υπουργική απόφαση, προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση προβλέπει ότι σε περίπτωση που οι επιβλέποντες φορείς αρνούνται την πρόσληψη ανέργων που υποδεικνύονται από τον ΟΑΕΔ, ο οργανισμός μπορεί να αποφασίσει την πρόσληψή τους σε άλλο φορέα, ακόμη και αν οι θέσεις που προβλέφθηκαν έχουν καλυφθεί. Ειδικότερα, στο σχέδιο της υπουργικής απόφασης αναφέρεται ότι «οι υποδειχθέντες άνεργοι -που δεν προσλαμβάνονται με ευθύνη του επιβλεπόντων φορέων- τοποθετούνται, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ, σε αντίστοιχη θέση άλλου επιβλέποντος φορέα, βάσει της αίτησής τους ή άλλης επιλογής τους, ακόμη και καθ’ υπέρβαση του εγκεκριμένου σε αυτόν αριθμού θέσεων και ύστερα από σύμφωνη γνώμη του επιβλέποντος φορέα».

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου αρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του 1 εκατ. νέων μετοχών της Unibios που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 300.000 ευρώ λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, συνολικά 5 άτομα άσκησαν τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών, σε τιμή διάθεσης μετοχής 0,30 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης της 9ης Ιουλίου 2013 και του Δ.Σ. της 29ης Ιουλίου του ίδιου οικονομικού έτους. Η ανωτέρω αύξηση, που δεν αποτελεί άμεση τροποποίηση του καταστατικού, πιστοποιήθηκε από το Δ.Σ. της εταιρείας.

Θετικά μηνύματα

Σειρά συναντήσεων και επαφών με διευθυντικά στελέχη αυστριακών ταξιδιωτικών οργανισμών και μέσων ενημέρωσης έχει, από σήμερα στη Βιέννη, ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Πάνος Λειβαδάς, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας, με περίπτερο του ΕΟΤ και συνεκθετών του, στη φετινή Διεθνή Εκθεση Τουρισμού της αυστριακής πρωτεύουσας. Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, αναμένοντας, με τους 800 εκθέτες της από 70 χώρες, περίπου 150.000 επισκέπτες. Τα μηνύματα από πλευράς αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού κατά τη φετινή χρονιά, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα και έχουν ήδη καταγραφεί σε πρόσφατα δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου.

200 εκατ. για χρηματοδότηση δημοτικών έργων

Τη διάθεση 200 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση δημοτικών έργων, με 3,32% κυμαινόμενο και 5,26% σταθερό επιτόκιο για 25 χρόνια και ολοκλήρωση του έργου σε τρία έτη, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Ο κ. Αντωνόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα συνεργασίας του ΤΠΔ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) που αφορά ανταποδοτικά και αναπτυξιακά έργα στους τομείς των μεταφορών, των υποδομών, του οδικού δικτύου, των χώρων πρασίνου, των εγκαταστάσεων (εκπαίδευσης, αθλητισμού, πολιτισμού), της εξοικονόμησης ενέργειας, του οδοφωτισμού κ.ά. Στο πρόγραμμα, σημείωσε, μπορούν να ενταχθούν και υπερχρεωμένοι δήμοι, εφόσον πρόκειται για έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα. Τα έργα μπορούν να χρηματοδοτούνται στο 100% του προϋπολογισμού τους. Στην περίπτωση που πρόκειται για έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και το ΕΣΠΑ θα φθάνει έως το 90% και το υπόλοιπο 10% θα αναλάβει το ΤΠΔ. Για έργα που δεν είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, η ΕΤΕπ θα αναλάβει το 50% της χρηματοδότησης και το ΤΠΔ το υπόλοιπο 50%.

Βραβεύτηκε στα European Business Awards η Epsilon Net

H Epsilon Net, εισηγμένη στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης. Η εταιρεία βραβεύτηκε στα European Business Awards στην κατηγορία Entrepreneur of the Υear. Πρόκειται για άλλη μια ευρωπαϊκή διάκριση, καθώς όπως τονίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση, η Epsilon Net σηματοδοτεί ξεκάθαρα την αναπτυξιακή της πορεία αλλά και την αναγνώριση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, του επιχειρηματικού της μοντέλου που βασίζεται στην καινοτομία και την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών της με ένα μοναδικό προϊοντικό μείγμα. Eπόμενη στάση για τους 100 νικητές που έχουν επιλεγεί από επιτροπή κριτών αποτελούμενη από Ευρωπαίους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και opinion leaders, είναι τον επόμενο μήνα στο Ντίσελντορφ όπου και θα διεκδικήσουν την 1η θέση στην κατηγορία στην οποία διαγωνίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή