Στρατηγική συμφωνία συνεργασίας της Vivartia με την ιταλική Granarolo

Στρατηγική συμφωνία συνεργασίας της Vivartia με την ιταλική Granarolo

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Μετά τις συνεργασίες στη Μέση Ανατολή, η Vivartia «επιστρέφει» στην Ευρώπη, επιχειρώντας να αξιοποιήσει τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για το γιαούρτι ελληνικού τύπου. Χθες ο όμιλος ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας ανάμεσα στη θυγατρική του Δέλτα Τρόφιμα και την ιταλική Granarolo.

 
Η συνεργασία αυτή έχει άμεση εφαρμογή και αφορά το λανσάρισμα και την αποκλειστική διανομή ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού και ελληνικού τυριού στις αγορές της Ιταλίας και της Γαλλίας, τα οποία θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ στην Ελλάδα και θα διανέμονται από τα δίκτυα της Granarolo. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιταλικός όμιλος δραστηριοποιείται ακόμη στην Ισπανία και την Αγγλία, γεγονός που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές για πιθανή επέκταση της συνεργασίας με τη Vivartia στο μέλλον.
 
Το παραπάνω άφησε να εννοηθεί και διευθύνων σύμβουλος της Vivartia κ. Ι. Αρτινός, τονίζοντας ότι «η συμφωνία αυτή ανοίγει τον δρόμο για την παρουσία των προϊόντων του ελληνικού ομίλου σε ακόμη μεγαλύτερες αγορές με προοπτικές για περαιτέρω συνεργασίες και συνεχή ανάπτυξη».
 

Ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τη σύναψη της συμφωνίας εμφανίστηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Δέλτα Τρόφιμα κ. Αντ. Μαυριδόγλου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «σύντομα τα προϊόντα της Δέλτα, τα οποία εμπιστεύονται οι Ελληνες καταναλωτές για πάνω από 60 χρόνια θα αποτελούν την πρώτη επιλογή και για εκατομμύρια καταναλωτές στην Ιταλία». Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Granarolo κ. Τζιανπιέτρο Κορμπάρι επισήμανε ότι η εταιρεία του εφαρμόζει στρατηγική ανάπτυξης μέσω συνεργασιών με ισχυρούς παίκτες, προσθέτοντας ότι «το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στην κατηγορία του γιαουρτιού».
 

Ο όμιλος Granarolo, ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στον ιταλικό αγροτικό τομέα, δραστηριοποιείται τόσο στη συλλογή και παραγωγή γάλακτος, μέσω του συνεταιριστικού οργανισμού Granlatte, όσο και στη μεταποίηση και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω της Granarolo S.p.A., η οποία διαθέτει οχτώ παραγωγικές μονάδες στην Ιταλία και δύο στη Γαλλία. Ο ετήσιος τζίρος του ιταλικού ομίλου φτάνει σχεδόν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Διαθέτει στόλο 800 φορτηγών και διανέμει κάθε χρόνο 700.000 τόνους τελικών προϊόντων σε 50.000 σημεία πώλησης. Η Granarolo είναι η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις φρέσκου γάλακτος στην Ιταλία. Μετά την εξαγορά της YOMO το 2004 έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός γιαουρτιού στη χώρα, με ηγετικό μερίδιο στην αγορά του λευκού πλήρους γιαουρτιού, ενώ μετά την εξαγορά της LAT BRI (εταιρεία παραγωγής φρέσκου τυριού) το 2011, η Granarolo είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία ιταλικών συμφερόντων στον κλάδο των γαλακτοκομικών στη γείτονα.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή