Σύντομα (22/1/14)

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχειρηματική πληροφόρηση από την Infobank Hellastat

Μία νέα εταιρεία δημιουργήθηκε στον τομέα της επιχειρηματικής πληροφόρησης με την εξαγορά της Hellastat από την Infobank. Η νέα εταιρεία φέρει την επωνυμία Infobank Hellastat Α.Ε. Η Infobank αποτελεί πάροχο επιχειρηματικής και εμπορικής πληροφόρησης με 25ετή εμπειρία στην ελληνική αγορά, ενώ η Hellastat είναι μία καταξιωμένη εταιρεία στον κλάδο των επιχειρηματικών πληροφοριών, των συστημάτων αξιολόγησης φερεγγυότητας πελατών, καθώς και πιστωτικών κινδύνων με δεκαετή παρουσία, που απορρόφησε προ τριετίας την Creditinfo Hellas (παλιότερα Alpha Mi). Στόχος της νέας εταιρείας είναι να προσφέρει εργαλεία εκτίμησης πιστοληπτικής ικανότητας και υπηρεσίες επιχειρηματικής πληροφόρησης για πάνω από 300.000 επιχειρήσεις σε συνδρομητική βάση. Της νέας εταιρείας θα ηγηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Χρυσόστομος Κάτσης με 20ετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, απ’ όπου και αποχώρησε ως διευθυντής τομέα corporate banking και leasing της Eλληνικής Τράπεζας.

Την κατασκευή φοιτητικής εστίας στη Μυτιλήνη ανέλαβε η κατασκευαστική εταιρεία ΕΚΤΕΡ, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Ιφικλής. Ειδικότερα, η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή σχετικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που αποτελεί την αναθέτουσα αρχή. Η ΕΚΤΕΡ συμμετέχει στο έργο μέσω σχετικής κοινοπραξίας που σύστησε με την εταιρεία Τάλως ΑΤΕ και στην οποία η θυγατρική Ιφικλής συμμετέχει με ποσοστό 37,49%. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ανέγερση φοιτητικής εστίας, αντί συνολικού προϋπολογισμού της τάξεως των 5,49 εκατ. ευρώ, ενώ η διάρκεια της σύμβασης ανέρχεται σε 18 μήνες.

Συνεργασία TMA  με την Azavista

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε πρόσφατα η εταιρεία Τravel Media Applications (ΤΜΑ) με την ολλανδική Azavista, με στόχο την προώθηση της online πλατφόρμας της τελευταίας για τον σχεδιασμό ομαδικών ταξιδιών, εκδηλώσεων και συνεδρίων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η Azavista παρέχει ένα εργαλείο το οποίο διευκολύνει τους επαγγελματίες του κλάδου να διαχειριστούν από ένα κεντρικό σημείο όλα τα στοιχεία για μία εκδήλωση, ένα ομαδικό ταξίδι ή ένα συνέδριο. Παράλληλα, προσφέρει υπηρεσίες επιστροφής ΦΠΑ ειδικά για τον κλάδο του τουρισμού και της διοργάνωσης εκδηλώσεων. Ο επικεφαλής της Azavista δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τώρα περισσότερο παρά ποτέ παρατηρείται μία σημαντική αύξηση στη διείσδυση και υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα.

Αμεση ιατρική βοήθεια για 1.432 ταξιδιώτες

Από 1.432 ταξιδιώτες έγινε χρήση του προγράμματος Αμεσης Ιατρικής Βοήθειας «Ασφαλώς Πάμε Μαζί» της Hellenic Seaways, που η εταιρεία παρέχει με τη συνεργασία της Interamerican στους πελάτες της. Συγκεκριμένα, το δεύτερο εξάμηνο του 2013 δόθηκαν 401 ιατρικές συμβουλές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, 673 ιατρικές συμβουλές εντός της επταήμερης περιόδου κάλυψης, 56 υγειονομικές μεταφορές με ασθενοφόρο, 4 επείγουσες αερομεταφορές με ελικόπτερο, 4 περιστατικά κάλυψης εξόδων νοσηλείας στο εξωτερικό, 19 περιστατικά επαναπατρισμού και 489 τηλεφωνικές πληροφορίες για το πρόγραμμα. Το «Ασφαλώς Πάμε Μαζί» είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Αμεσης Ιατρικής Βοήθειας, που ξεκινάει με την επιβίβαση στο πλοίο και λήγει 7 ημέρες μετά το ταξίδι. Με το πρόγραμμα ο επιβάτης των πλοίων της Hellenic Seaways έχει πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα παροχών, μεταξύ των οποίων η υγειονομική μεταφορά παθόντος, η επιστροφή των μελών της οικογένειας που συνταξιδεύουν με τον παθόντα, η νοσοκομειακή περίθαλψη στο εξωτερικό, η φροντίδα ανήλικων παιδιών, η κάλυψη εξόδων μετακίνησης και διαμονής κ.ά.

Στο Κορωπί το δεύτερο κατάστημα ΑΒ Shop & Go

Μετά τα Βριλήσσια, στο Κορωπί και συγκεκριμένα στο 8ο χλμ. της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου βρίσκεται το δεύτερο κατάστημα ΑΒ Shop & Go (της ΑΒ Βασιλόπουλος) εντός πρατηρίου καυσίμων της Shell.

Το κατάστημα λειτουργεί σε 24ωρη βάση επτά ημέρες την εβδομάδα με περισσότερους από 800 κωδικούς προϊόντων διαφόρων κατηγοριών, που καλύπτουν τις ανάγκες του καταναλωτή για καθημερινές και γρήγορες αγορές. Το νέο κατάστημα διαθέτει χώρο πώλησης 85 τ.μ. με προϊόντα όπως επιλεγμένα γαλακτοκομικά, βασικά είδη παντοπωλείου, λύσεις γρήγορου φαγητού, παγωμένα αφεψήματα, νερά, αναψυκτικά και μπίρες, προϊόντα κάβας και σνακ, καθώς και είδη καπνού και έτοιμου καφέ. Το ΑΒ Shop & Go λειτουργεί με το σύστημα της δικαιόχρησης (franchising).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή