Σε θετικό πρόσημο επέστρεψε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε θετικό πρόσημο επέστρεψε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θετική τροχιά επανήλθε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την τετραήμερη πτώση που προηγήθηκε. Δεν άλλαξε προφανώς η αρνητική ψυχολογία των επενδυτών, ωστόσο τα ξένα σχήματα κυρίως προχώρησαν σε επιλεκτικές αγορές τραπεζικών τίτλων που επηρεάζουν σε μεγάλο ποσοστό την πορεία του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη. Η εγχώρια αγορά έχει εισέλθει σε μία περίοδο επιφυλακτικότητας, αφού οι πολιτικές εκτιμήσεις για το ενδεχόμενο ή όχι πρόωρων εκλογών τον προσεχή Μάιο, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές έχει καταστήσει τους επενδυτές ιδιαίτερα διστακτικούς.

Ο Γενικός Δείκτης την Τετάρτη ενισχύθηκε 0,62% και διαμορφώθηκε στις 1.222,88 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 93,88 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 6,92 εκατ. ευρώ αφορούσε η αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 1,42%, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap έκλεισε με κέρδη 0,76% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατέγραψε οριακά κέρδη 0,13%.

Ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε 1,03% και έφθασε τα 3,91 ευρώ, η μετοχή της Alpha Bank κατέγραψε άνοδο 0,91% και διαμορφώθηκε στα 0,66 ευρώ. Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς κέρδισε 2,30% στα 1,78 ευρώ, ενώ οριακά κέρδη 0,39% σημείωσε η μετοχή της Eurobank.

Τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση εμφάνισαν οι εξής μετοχές: της Folli Follie Group υποχώρησε 2,82% και έκλεισε στα 24,78 ευρώ, ακολούθησε η μετοχή του ΟΛΠ με ημερήσιες απώλειες 2,78%, της ΕΥΔΑΠ έχασε 2,71%, η μετοχή της ΕΧΑΕ υπέστη απώλειες 1,70% και διολίσθησε στα 7,53 ευρώ.Αντίθετα, με κέρδη 2,72% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή του Μυτιληναίου και η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 2,66%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή