Ξενοδοχείο στο Β. Ιράκ θα λειτουργήσει η ελληνικών συμφερόντων Civitel

Ξενοδοχείο στο Β. Ιράκ θα λειτουργήσει η ελληνικών συμφερόντων Civitel

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Βόρειο Ιράκ θα αποκτήσει παρουσία από την άνοιξη μία ελληνικών συμφερόντων ξενοδοχειακή αλυσίδα.

Πρόκειται για την αλυσίδα Civitel Hotels & Resort, η οποία προγραμματίζει να ανοίξει σε λίγους μήνες το ξενοδοχείο Civitel Erbil στην πόλη Ερμπίλ (Περιφέρεια Κουρδιστάν) στα βόρεια του Ιράκ. Οπως αναφέρει στην «Κ» στέλεχος της αλυσίδας, με την ολοκλήρωση το επόμενο διάστημα των εργασιών κατασκευής του ξενοδοχείου η Civitel θα αναλάβει το management. Η μονάδα θα είναι πολυτελείας και θα έχει δυναμικότητα 123 δωματίων. Επίσης, προσθέτει ότι η Ερμπίλ είναι μία ραγδαία αναπτυσσόμενη πόλη με κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, στην οποία κτίζονται αυτή τη στιγμή αρκετά νέα ξενοδοχεία γνωστών πολυεθνικών εταιρειών.

Παράλληλα, η αλυσίδα ενδιαφέρεται να αναπτύξει περαιτέρω την ξενοδοχειακή της δραστηριότητα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το στέλεχος, αναζητά ευκαιρίες είτε για την αγορά είτε για την ανάληψη του management ξενοδοχειακών μονάδων στους προορισμούς της Κρήτης και της Ρόδου. Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα διαθέτει δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα και δύο στην Κρήτη.

Η τελευταία επένδυση της εταιρείας αφορά τη δημιουργία αίθουσας συνεδρίων και εκδηλώσεων στην ξενοδοχειακή μονάδα Civitel Olympic δυναμικότητας 40 δωματίων που βρίσκεται στο Μαρούσι. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης έφθασε τα 400.000 ευρώ. Η αίθουσα βρίσκεται στον πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου με θέα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και το Ολυμπιακό Στάδιο. Μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες εκδηλώσεων έως και 300 ατόμων, ενώ διαθέτει επικλινή οροφή που ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το άλλο ξενοδοχείο της αλυσίδας (Civitel Attik) στην Αθήνα βρίσκεται, επίσης, στο Μαρούσι και έχει δυναμικότητα 79 δωματίων. Tα ξενοδοχεία που διαθέτει στην Κρήτη είναι το Creta Beach στο Ηράκλειο και το Αkali Hotel στα Χανιά. Στο μεταξύ, παρά την οικονομική κρίση, η θετική πορεία του τουρισμού διατηρεί ενεργό το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για τη λειτουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Ετσι, πριν από περίπου ένα μήνα λειτούργησε το ξενοδοχείο Grand Forest Metsovo στα προάστια του Μετσόβου. Στις εγκαταστάσεις της μονάδας περιλαμβάνονται εστιατόρια, σπα, φάρμα με άλογα και παιδότοπος. Επίσης, διαθέτει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων με δυνατότητα εξυπηρέτησης έως και 400 ατόμων, ενώ παρέχεται δωρεάν wi-fi σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Από τη μονάδα διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες όπως διαδρομές με 4Χ4, ποδηλασία βουνού, ψάρεμα στο ποτάμι, διαδρομές σε σηματοδοτημένα ορειβατικά μονοπάτια κ.ά.

Eξάλλου, πρόσφατα δόθηκε το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για την ανέγερση ξενοδοχείου επιπλωμένων διαμερισμάτων και τη μετατροπή υπάρχοντος κτιρίου στην περιοχή Κούκος – Μονολίθι στον Δήμο Πρέβεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή