Frigoglass: Διακόπτει την παραγωγή στις ΗΠΑ

Frigoglass: Διακόπτει την παραγωγή στις ΗΠΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιό της στην πόλη Σπάρτανμπεργκ (Spartanburg), της Νότιας Καρολίνας στις ΗΠΑ πρόκειται να διακόψει στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014 η εταιρεία Frigoglass.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η κίνηση αυτή είναι σύμφωνη με την απόφαση αλλαγής του μοντέλου λειτουργίας της στην Αμερική, το οποίο εστιάζει στις εμπορικές δραστηριότητες των πωλήσεων και της προώθησης προϊόντων τής διανομής και της συντήρησης (service).

Το εργοστάσιο παράγει και προμηθεύει ψυγεία στην αγορά της Βορείου Αμερικής. Στο εξής, η Frigoglass θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών τής Βορείου Αμερικής από το υπάρχον παραγωγικό της δίκτυο.

Η απόφαση για τη διακοπή της παραγωγής στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ακολουθεί το ήδη ανακοινωθέν πρόγραμμα εξορθολογισμού της παραγωγικής βάσης και της αντιμετώπισης των ζημιογόνων δραστηριοτήτων.

Αναφερόμενος στα αίτια της διακοπής της παραγωγής στο αμερικανικό εργοστάσιο ο διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass Τόρστεν Τέρλινγκ (Torsten Tuerling) δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Παρουσιάσαμε στο παρελθόν τα σχέδιά μας σχετικά με τον εξορθολογισμό της παραγωγικής μας βάσης υπό το πρίσμα των παρατεταμένα δυσμενών οικονομικών συνθηκών. Ακολουθώντας μια ενδελεχή αξιολόγηση των ενδεχόμενων επιλογών και παρά τις προσπάθειες να εξυγιάνουμε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, αποφασίσαμε τη διακοπή τής παραγωγής του εργοστασίου στο Spartanburg και τη συνέχιση εξυπηρέτησης της αγοράς από το παγκόσμιο δίκτυο εργοστασίων μας. Αυτό θα μας επιτρέψει την καλύτερη χρήση των παγίων στοιχείων μας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή