Όμιλος EUNICE: Βάζοντας την Ελλάδα στο χάρτη της ηλεκτροκίνησης
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
όμιλος-eunice-βάζοντας-την-ελλάδα-στο-χάρτη-562215316

Όμιλος EUNICE: Βάζοντας την Ελλάδα στο χάρτη της ηλεκτροκίνησης

Κατασκευάζοντας made in Greece φορτιστές.

Η ηλεκτροκίνηση έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο που κινούμαστε στρέφοντας με γοργούς ρυθμούς τον ταχέως εξελισσόμενο κλάδο της σύγχρονης κινητικότητας προς ένα πιο βιώσιμο, πιο καθαρό αλλά και πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

Σε αυτό το διαρκώς αναπτυσσόμενο περιβάλλον, στο οποίο τα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών έχουν τον πρώτο λόγο, κομβικός στη χώρα μας είναι ο ρόλος του Ομίλου Eunice Energy Group, ο οποίος αναπτύσσει εδώ και χρόνια σύγχρονους και υψηλών προδιαγραφών φορτιστές για όλους τους τύπους ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία αξιοποιώντας τόσο την τεχνογνωσία όσο και την επιτυχημένη του πορεία, άνω των 20 ετών, στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Παραμένοντας όλα αυτά τα χρόνια στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων και των πράσινων πρωτοβουλιών, ο Όμιλος Eunice προσφέρει σήμερα προηγμένους φορτιστές που αποτελούν την πλέον κατάλληλη επιλογή στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, οι οποίοι ανταποκρίνονται ιδανικά στις ανάγκες ανάπτυξης δικτύων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, σε μεγάλο αριθμό μικρών ή μεγάλων επιχειρήσεων, όπως ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ κλπ., καθώς και σε Δημοτικές Αρχές που θέλουν να προσφέρουν τις πλέον αποτελεσματικές και αξιόπιστες λύσεις ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα το πράσινο προφίλ τους μέσα από τη χρήση της πράσινης τεχνολογίας του Ομίλου.

Όμιλος EUNICE: Βάζοντας την Ελλάδα στο χάρτη της ηλεκτροκίνησης-1

Οι φορτιστές του Ομίλου Eunice εξασφαλίζουν ένα πλήθος ασύγκριτων πλεονεκτημάτων. Το πρώτο από αυτά είναι το γεγονός ότι σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Μάνδρα Αττικής, αποτελώντας έτσι τους πρώτους φορτιστές ελληνικής παραγωγής. Κατ΄επέκταση, η εγχώρια κατασκευή τους, η οποία διέπεται σε όλα τα στάδια παραγωγής από τις αυστηρότερες προδιαγραφές και διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου, παρέχει το πλεονέκτημα για άμεση εφαρμογή όλων των εργοστασιακών αλλαγών, ώστε να καλύπτονται πάντα οι τεχνικές απαιτήσεις ή τροποποιήσεις του ενδιαφερομένου αγοραστή.

Οι καινοτόμες λύσεις φόρτισης του Ομίλου Eunice δεν περιορίζονται μόνο στην παροχή του hardware, αλλά διευρύνονται μέσα από μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών υποστήριξης για κάθε ενδιαφερόμενο και κάθε εφαρμογή φόρτισης. Από την εγκατάσταση, την λειτουργία, τη συντήρηση και την επισκευή των φορτιστών, έως τις υπηρεσίες consulting, την παροχή after sales support και την πραγματοποίηση των πάντοτε απαραίτητων απομακρυσμένων ενημερώσεων (over-the-air updates) που αντιμετωπίζουν άμεσα πιθανά προβλήματα ή δυσλειτουργίες, ο Όμιλος Eunice είναι πάντοτε «παρών» παρέχοντας όχι μόνο τις καλύτερες λύσεις φόρτισης αλλά και τις πλέον αξιόπιστες υπηρεσίες υποστήριξης και αναβάθμισης των φορτιστών του.

Ταυτόχρονα, οι εξαιρετικά ανθεκτικοί και με μεγάλη διάρκεια ζωής φορτιστές του Ομίλου Eunice παρέχουν τη δυνατότητα εύκολης και οικονομικής συντήρησης χωρίς την ανάγκη αντικατάστασης ή αφαίρεσης τους, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα επικοινωνίας OCPP. Χάρη στα χαρακτηριστικά αυτά και τη συμμετοχή του ομίλου Eunice στη διεθνή επιτροπή Open Charge Alliance – της μεγαλύτερης παγκοσμίως όσον αφορά τα πρωτόκολλα επικοινωνίας της ηλεκτροκίνησης – ο Όμιλος παρέχει την πρόσθετη διασφάλιση της συνεχούς ανάπτυξης των προϊόντων του και της παροχής υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας.

Όμιλος EUNICE: Βάζοντας την Ελλάδα στο χάρτη της ηλεκτροκίνησης-2

Διόλου τυχαία, αυτή τη στιγμή οι φορτιστές Eunice αποτελούν τους πλέον δημοφιλείς φορτιστές δημόσιας χρήσης στην Ελλάδα, καθώς χρησιμοποιούνται από τα μεγαλύτερα δίκτυα φορτιστών (ΔΕΗ blue και Blink), αριθμώντας ήδη περισσότερες από 1.500 δημόσιες εγκαταστάσεις, από επαγγελματικούς χώρους, Δήμους, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, supermarkets κ.α.

Παράλληλα, οι φορτιστές του Ομίλου έχουν αναπτυχθεί σε δημόσια σημεία σε μια σειρά από καινοτόμα projects σε νησιά του Αιγαίου. Στην Τήλο, για παράδειγμα, ως μέρος του βραβευμένου project S4S TILOS, στη Νάξο, όπου σε συνεργασία με την Amazon Web Services εγκαταστάθηκαν φορτιστές, στο πλαίσιο του έργου Naxos Smart Island, στην Κύθνο, όπου φιλοξενείται ένα από τα εκτενέστερα δίκτυα κοινόχρηστων σταθμών φόρτισης, καθώς και στην Αστυπάλαια, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση δημόσιων φορτιστών ανά κάτοικο στην Ελλάδα.

Η εγκατάσταση των φορτιστών Eunice δεν περιορίζεται μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά επεκτείνεται και εκτός συνόρων, μέσα από τη συνεργασία με την εταιρεία Wink, που αναπτύσσει ιδιόκτητο δίκτυο δημοσίων φορτιστών στη Βουλγαρία.

Όμιλος EUNICE: Βάζοντας την Ελλάδα στο χάρτη της ηλεκτροκίνησης-3

Οι προηγμένες λύσεις φόρτισης του ομίλου Eunice

Ήδη από το 2019, o όμιλος Eunice παρέχει δύο βασικά μοντέλα φορτιστών. Το πρώτο, το οποίο φέρει την ονομασία EEG1S-22W, αποτελεί έναν τριφασικό φορτιστή μονής εξόδου (22kW) για επιτοίχια τοποθέτηση ή τοποθέτηση σε πυλώνα σε εσωτερικές ή εξωτερικές συνθήκες. Το EEG-2S-22P είναι η δεύτερη διαθέσιμη επιλογή τριφασικού φορτιστή δημόσιας χρήσης με δύο πρίζες φόρτισης (2x22kW), ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης δύο ηλεκτρικών οχημάτων και διατίθεται για σταθερή τοποθέτηση επί εδάφους (pillar), ενώ διαθέτει και έγχρωμη οθόνη με οδηγίες φόρτισης.

Ο Όμιλος Eunice έχει σχεδιάσει και έχει αναπτύξει δύο ακόμα νέα προϊόντα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους. Το πρώτο είναι ένας φορτιστής συνεχούς ρεύματος (DC), που εγγυάται ακόμη πιο αποδοτικούς χρόνους φόρτισης, ενώ ο δεύτερος ένας κυλινδρικός φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), ο οποίος αποδεικνύεται ιδανικός για δημόσιους χώρους και εγκατάσταση σε πεζοδρόμια.

Η αγορά ενός από τους παραπάνω φορτιστές μπορεί να συνδυαστεί με την προμήθεια καλωδίου φόρτισης (Type 2) υψηλής αντοχής και αισθητικής, με εργονομικό σχεδιασμό για ευκολία στη χρήση και μικρό βάρος για εύκολη αποθήκευση και μεταφορά, το οποίο διατίθεται σε διαφορετικά μήκη (5m & 7m) ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.

Μεγάλης σημασίας είναι η συμμετοχή του ομίλου Eunice στο διεθνές δίκτυο ηλεκτροκίνησης Hubject που πιστοποιεί την τεχνική συμβατότητα των φορτιστών που παράγονται στην Ελλάδα σε σχέση με τα διεθνή πρότυπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT