Το Kaizen Foundation ανακαινίζει το Παίδων Πεντέλης – Η φιλοσοφία μιας δωρεάς 3,8 εκατομμυρίων ευρώ
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
το-kaizen-foundation-ανακαινίζει-το-παίδων-πεντέλης-562923181

Το Kaizen Foundation ανακαινίζει το Παίδων Πεντέλης – Η φιλοσοφία μιας δωρεάς 3,8 εκατομμυρίων ευρώ

Το Παίδων Πεντέλης, ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομεία της Ελλάδας και ένα από τα λίγα νοσοκομεία Παίδων σε ολόκληρη την επικράτεια, υποβάλλεται στη μεγαλύτερη ανακαίνισή του τα τελευταία 80 χρόνια, χάρη σε μια σπουδαία δωρεά του Kaizen Foundation. Το νεοσύστατο κοινωφελές ίδρυμα, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την εταιρεία Kaizen Gaming, προσφέρει για αυτόν τον σκοπό 3,8 εκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη να ευχαριστεί εκ μέρους της Πολιτείας το Kaizen Foundation για μία από τις πιο σημαντικές δωρεές, που έχουν γίνει στο Ε.Σ.Υ..

«Χάρη στο έργο αυτό οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα έχουν έναν σύγχρονο χώρο να ασκήσουν το λειτούργημά τους και οι μικροί ασθενείς και οι γονείς τους αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας σε έναν χώρο στην Πεντέλη που πραγματικά μετά τα έργα θα είναι ένα στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

«Η συνεργασία με την Kaizen Gaming και το Κaizen Foundation είναι ένα παράδειγμα του πώς η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στα παιδιά μας», τόνισε ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Η πιο ευάλωτη ομάδα πολιτών είναι τα παιδιά» παρατήρησε από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. «Είναι λοιπόν πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι με τη βοήθεια του Κaizen Foundation είμαστε σε θέση να παρέχουμε ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά. Αυτή είναι η βασική αποστολή του Υπουργείου Υγείας, να υπηρετεί όλους τους πολίτες και ειδικά τα παιδιά που είναι το μέλλον της χώρας μας».

Τα προβλήματα

Διαχρονικά το νοσοκομείο έχει εξυπηρετήσει «γενεές παιδιών», αποτελώντας έναν εξαιρετικά σημαντικό πόλο περίθαλψης για ανηλίκους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας στην Βόρεια Αττική και όχι μόνο. Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες παιδιά εξυπηρετούνται στα εξωτερικά ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, αλλά το εγχείρημα αυτό συνοδεύεται από την ανάλογη πίεση και φθορά. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώθηκαν πολύ σημαντικές ελλείψεις στο νοσοκομείο, οι οποίες δυσχέραιναν το έργο των γιατρών και την φροντίδα προς τους ασθενείς. Μάλιστα, δεν έλειψαν οι φωνές που εξέφραζαν την ανησυχία τους για το άμεσο μέλλον του νοσοκομείου.

Τώρα, η ανακαίνιση με τη χρηματοδότηση του Kaizen Foundation θα μεταμορφώσει συνολικά την εικόνα του νοσοκομείου, με την ανακαίνιση των χειρουργείων, των κλινικών του πρώτου ορόφου, του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου. Με την ολοκλήρωση του έργου το νοσοκομείο θα είναι εύκολα προσβάσιμο για ΑμεΑ.

«Χειρουργική» και η ανακαίνιση

Το έργο αναμένεται να μετατρέψει το νοσοκομείο σε ένα από τα κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Όπως είναι φυσικό, τo Kaizen Foundation έλαβε την υποστήριξη, όχι μόνο του υπουργείου Υγείας, αλλά και του διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Καθώς όμως πρόκειται για ένα απόλυτα κρίσιμο νοσηλευτικό ίδρυμα, αυτονόητα, δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα προσωρινής ή μερικής διακοπής της λειτουργίας του, και οι εργασίες είναι προγραμματισμένο να γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην διαταραχθεί η καθημερινότητα για τους γιατρούς και φυσικά τους ασθενείς. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το έργο της ανακαίνισης θα προχωρήσει σε τέσσερις φάσεις με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2024.

Ποιος κάνει σήμερα τόσο μεγάλες δωρεές;

Η Kaizen Gaming είναι μια από τις μεγαλύτερες GameTech εταιρείες στον κόσμο με παρουσία σε τέσσερις ηπείρους. Αριθμεί περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους ανά τον κόσμο, και οι περισσότεροι από αυτούς δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στα γραφεία της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με την κοινωνική προσφορά να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής της κουλτούρας, έχει προσφέρει πολλές φορές στο παρελθόν στον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, μέσω της δωρεάς φορητών ΜΕΘ, απινιδωτών και υγειονομικού εξοπλισμού.

Τώρα, κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα κοινωνικής υπευθυνότητας, ιδρύοντας το Kaizen Foundation, μέσω του οποίου θα μπορέσει να προχωρήσει σε δράσεις ακόμη μεγαλύτερου βεληνεκούς με σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, όπως είναι η απαραίτητη ανακαίνιση του Παίδων Πεντέλης.

Το Kaizen Foundation αποσκοπεί στην προώθηση μιας κοινωνίας δίκαιης και ισότιμης για όλους. Φιλοδοξεί έτσι να αποτελέσει έναν φορέα θετικών αλλαγών για κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, από την υγεία και την παιδεία, μέχρι την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους.

Με βασικούς πυλώνες δράσης την Κοινωνία, την Εκπαίδευση και το Περιβάλλον, το Kaizen Foundation επιδιώκει να θέσει τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον, και στοχεύει να υποστηρίζει οργανισμούς και δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας σε όποια χώρα δραστηριοποιείται η Kaizen Gaming. Η δράση του ξεκινάει φέτος από πέντε χώρες: την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και τη Βουλγαρία. Πρόεδρος του Kaizen Foundation είναι ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος της Stoiximan.

Το Kaizen Foundation ανακαινίζει το Παίδων Πεντέλης – Η φιλοσοφία μιας δωρεάς 3,8 εκατομμυρίων ευρώ-1

«Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της η Kaizen Gaming βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία» λέει ο κ. Κωνσταντόπουλος. «H ίδρυση του Κaizen Foundation είναι η φυσική εξέλιξη, το επόμενο βήμα που μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε ενέργειες σε μεγαλύτερη κλίμακα, που θα έχουν αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο. Είναι μεγάλη η συγκίνηση που ξεκινάμε από την Ελλάδα  και από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Η ανακαίνιση αυτού του νοσοκομείου είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά.»

Από την πλευρά του, ο Συνιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης, σημειώνει: «Έχουμε δει πολλά από τα όνειρα που είχαμε όταν ξεκινούσαμε το ταξίδι της Kaizen Gaming να γίνονται πραγματικότητα. Είμαστε μια εταιρεία που απασχολεί σήμερα περισσότερους από 2.500 ανθρώπους. Έχουμε στηρίξει δεκάδες αθλητές στις προσπάθειές τους να κατακτήσουν τους στόχους τους. Η ίδρυση του Kaizen Foundation, αποτελεί την εκπλήρωση ενός ακόμη ονείρου, καθώς είμαστε σε θέση πλέον να συνεισφέρουμε στην κοινωνία πιο ουσιαστικά από ποτέ. Η εκκίνηση του Foundation έρχεται με τη μεγαλύτερη δωρεά που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και η οποία θα αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τις ζωές των παιδιών, των οικογενειών και του προσωπικού στο Παίδων Πεντέλης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή